ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Με όπλα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη

«Θα παλέψουμε με όπλα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ενάντια στο ακροδεξιό τέρας που ταΐζει και μεγαλώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη, σπέρνοντας μίσος και χτίζοντας νέα «Αλκατράζ» για τους πρόσφυγες», ξεκαθαρίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Ναι, θα παλέψουμε για την αποσυμφόρηση. Ναι, θα παλέψουμε ενάντια στην συμφόρηση, τον καρκίνο, τον εγκεφαλικό θάνατο που προκαλεί ο θανατηφόρος ιός της ξενοφοβίας και του ρατσισμού» σχολιάζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή όσα συμβαίνουν στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου στο προσφυγικό.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ναι, θα παλέψουμε με όπλα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, ενάντια στο ακροδεξιό τέρας που ταΐζει και μεγαλώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Βορίδη, Γεωργιάδη, σπέρνοντας μίσος και χτίζοντας νέα «Αλκατράζ» για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους».

«Ναι, θα παλέψουμε για να ηττηθούν αυτοί που μέσα σε οχτώ μήνες απειλούν να μετατρέψουν τη χώρα μας, από χώρα της αλληλεγγύης, από χώρα που σώζει ζωές, σε αποθήκη ανθρώπινων -φυλακισμένων μάλιστα-  ψυχών. Σε μία χώρα τραμπούκων που εξαγοράζεται φτηνά για να μην διεκδικεί τίποτα από τους ισχυρούς της Ευρώπης» τονίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «ταυτόχρονα θα παλέψουμε για την ισότιμη κατανομή της ευθύνης, για μια αξιοπρεπή διαβίωση και την αρμονική ένταξη των προσφύγων και στην υπόλοιπη χώρα, όχι μόνο στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

» Αλληλεγγύη κλίμακας χρειαζόμαστε. Ενσυναίσθηση, συνείδηση ότι οι άνθρωποι δεν είναι ροές και κύματα ούτε βαρύ φορτίο, παρόλο που η αλληλεγγύη και η ένταξη είναι μια δύσκολη και πολύ σοβαρή υπόθεση. Η ΝΔ αποδείχτηκε ικανή να συλλάβει το πιο αποτρόπαιο σχέδιο. Ελπίζουμε να την καταστήσουμε ανίκανη να το εκτελέσει» σημειώνει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τέλος ξεκαθαρίζεται ότι «απαιτούμε αμέσως τώρα να σταματήσουν την εισβολή, τους τραμπουκισμούς, τις βίαιες επιθέσεις ενάντια στους νησιώτες. Να βάλουν τώρα στα πλοία της επιστροφής τα ΜΑΤ μαζί με κάθε εργαλείο καταστολής που κουβαλούν μαζί τους. Να ταξιδέψουν άμεσα για την ηπειρωτική Ελλάδα οι χιλιάδες των ευάλωτων προσφύγων και των ασυνόδευτων παιδιών που ακόμη και ο απαράδεκτος γεωγραφικός περιορισμός δεν εμποδίζει σε τίποτα τη μετακίνησή τους. Είμαστε σίγουροι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στα νησιά και την υπόλοιπη χώρα θα κλείσει ερμητικά την πόρτα στο ρατσισμό και την ακροδεξιά ρητορική του μίσους».