ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τοπικά ΜΜΕ: Ο Μπακογιάννης παρενέβη προσωπικά σε κυβερνητικά στελέχη για να ακυρωθεί η μεταφορά προσφύγων στο Καρπενήσι

Η ιστοσελίδα evrytanika.gr φιλοξενεί «αποκλειστικό» ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης παρενέβη σε κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρωθεί η μεταφορά 108 προσφύγων και μεταναστών στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ο δήμαρχος Αθηναίων «αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, επενέβη σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή της εγκατάστασης των μεταναστών στο Καρπενήσι».

Η τοπική ιστοσελίδα «μαρτύρησε» την παρέμβαση Μπακογιάννη, η οποία γεννά το ερώτημα κατά πόσο και με ποια αρμοδιότητα μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να παρέμβει για ζητήματα εκτός των θεσμικών του αρμοδιοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιπολίτευση θα φέρει το θέμα στο τραπέζι και ότε ο οκ. Μπακογιάννης θα πρέπει να τοποθετηθεί και να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Σημειώνεται ότι χθες, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, κάτοικοι του Καρπενησίου έστησαν μπλόκα σε σημεία τα περιοχής για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης.