ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Το νέο ξεκίνημα του ΣΥΡΙΖΑ

Από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά και επίσημα την καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Στόχος του είναι να γίνει ένα μαζικό κόμμα της Αριστεράς, δεμένο με την κοινωνία και βασικός κορμός ενός προοδευτικού πόλου, που θα αντιπαρατεθεί με τις δυνάμεις της συντηρητικής Δεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού.

Χρειάζεται ένα τέτοιο κόμμα; Η απάντηση είναι ναι. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι ολοφάνερη η ανάγκη για μαζικά κόμματα έτοιμα να κυβερνήσουν, αλλά με ξεκάθαρο στίγμα: Κόμματα που θα είναι αντίθετα στον φασισμό και την Ακροδεξιά και θα προωθούν μια ανθρωπιστική πολιτική για τους πρόσφυγες.

Που θα κινητοποιούν και θα υπερασπίζονται τις δυνάμεις της εργασίας, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική δικαιοσύνη. Που θα θέτουν όρια στην ασυδοσία των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Και θα δίνουν ριζοσπαστικό περιεχόμενο στο αίτημα για περισσότερη δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ένα τέτοιο κόμμα πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνοντας τα σημερινά χαρακτηριστικά του και κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία μας μακράς και δύσκολης πολιτικής μάχης. Ένα κόμμα με καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά, δημοκρατικά οργανωμένο, ανοιχτό στην ανανέωση προσώπων και ιδεών και ταυτόχρονα ανυποχώρητο στις αξίες του. Ένα κόμμα που θα παλέψει για την ηγεμονία των προοδευτικών ιδεών. Ένα κόμμα ηθικό από την κορυφή μέχρι τη βάση και πρωτοπόρο στους κοινωνικούς αγώνες.

Αυτό είναι το στοίχημα σήμερα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με την εμπειρία της διακυβέρνησης απέδειξε ότι εναλλακτικές λύσεις δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά και εφικτές, μπορεί αυτό το στοίχημα να το κερδίσει. Και πρέπει να το κερδίσει. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την κοινωνία και τη χώρα.