ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΓΑΔΑ την Πέμπτη

Αν θέλεις μια εικόνα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου», σημειώνει ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος φράση του Τζώρτζ Όργουελ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 17:00 στη ΓΑΔΑ καλεί ο τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ «για να μην γίνει συνήθεια η εικόνα μιας αστυνομικής μπότας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, «η σημερινή αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, με όσα παρανόμως φρικαλέα έγιναν για άλλη μια φορά, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει κηρύξει πόλεμο στη νεολαία και την κοινωνία. Και όπως σε κάθε πόλεμο, η νομιμότητα αφοπλίζεται, μπαίνει στο ψυγείο».

«Λες και έχουμε πόλεμο. Ή μήπως έχουμε; Λες και έχουμε στρατιωτικό νόμο. Ή μήπως έχουμε και δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα επισήμως; Μπορεί η αστυνομία, πλέον, να μπαίνει σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, να βομβαρδίζει τη γειτονιά, να χτυπά και να ποδοπατά ανθρώπους, να απειλεί να τους πετάξει από τις σκάλες, να ξεγυμνώνει και  να συλλαμβάνει όσους με αξιοπρέπεια υπερασπίζονται το δίκιο τους, που είναι το δίκιο όλων μας» προσθέτει το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡιΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «ο αυταρχισμός της κυβέρνησης της ΝΔ έχει περάσει κάθε όριο και δεν μπορεί να είναι ανεκτός».