ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας!

Με κάλεσμα στους κατοίκους της Λέσβου να συγκρίνουν την εποχή πριν από το 2015 και σήμερα τόσο στο κοινωνικό κράτος και στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών όσο και στις προσφερόμενες  υπηρεσίες στους πολίτες ,  παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη,  ο Συντονιστής του κόμματος Παναγιώτης Λαμπρόπουλος.

Εχοντας δίπλα του τους υποψήφιους βουλευτές Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού, Γιώργο Πάλλη και Γιάννη Μπουρνού ( 5ος υποψήφιος ο Γιώργος Κότσαλης που βρίσκεται στη Λήμνο) ο Π. Λαμπρόπουλος κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “όχι μόνο για το παρελθόν , αλλά για το μέλλον”.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Π. Λαμπρόπουλου:

Δεν έχουμε μπροστά μας άλλη μια εκλογική μάχη. Έχουμε μπροστά μας, μια αποφασιστική εκλογική μάχη, όπου κάθε ένας και κάθε μία, δεν θα αποφασίσει γενικά και αόριστα «προς τα πού θα πάει η χώρα». 

Θα πρέπει να αποφασίσει για τον ίδιο του τον εαυτό, για το μέλλον το δικό του, της οικογένειάς του και των παιδιών του.

Είναι αλήθεια, ότι στις Ευρωεκλογές υπεστήκαμε μια ήττα. Στη Λέσβο, περίπου 2200 ψηφοφόροι που μας είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, δεν μας ψήφισαν.Σε σχέση με τις εκλογές του Γενάρη, αυτοί είναι περίπου 5.500 λιγότεροι.

Δεν είναι ψηφοφόροι που πέρασαν στην ΝΔ. Το βασικό χαρακτηριστικό της εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών, δεν είναι, τόσο, ότι κέρδισε η ΝΔ. Είναι κυρίως ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία των ψήφων που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγαν στην ΝΔ.

Σκοπός μας είναι, αυτούς τους ψηφοφόρους να τους βρούμε έναν – έναν να τους ακούσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους.

Απευθυνόμαστε στους κατοίκους του νησιού. Που να μην ξεχνάμε το εισόδημα που δηλώνουν, είναι κάτω από τον εθνικό μέσο όρο. Είναι δηλαδή περίπου στις 15000 ευρώ.

Τώρα πια ο κάθε ένας και η κάθε μια μπορεί να συγκρίνει: Πότε ήταν καλύτερα για αυτόν και το νησί; Πριν τον Γενάρη του 2015, με την μνημονιακή διαχείριση της κρίσης ή τώρα; Ο κάθε ένας και η κάθε μια, πρέπει να αποφασίσει.

Αν ανήκει σε μια από τις περίπου 2500 οικογένειες που είχαν περάσει το κατώφλι και ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας, πότε ήταν καλύτερα; Πάνω από 7000 άτομα είναι σήμερα στο ΚΕΑ, εδώ στο νησί. Που έχουν εξασφαλίσει ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης, έστω και στο κατώτατο, αλλά το έχουν εξασφαλίσει

Να συγκρίνει, πότε ένοιωθε ποιο ασφαλής σχετικά με την υγεία του. Πριν από το 2015, όταν το νοσοκομείο κατέρρεε, όταν τα ΚΥ υπολειτουργούσαν, όταν το ΕΚΑΒ ήταν υποστελεχωμένο; Που αν ήταν ένας από τους 2500 ανασφάλιστους, δεν μπορούσε να πάει στο νοσοκομείο; Η τώρα;

Να συγκρίνει, πότε ήταν καλύτερα για το σχολείο των παιδιών του. Πριν το 2015, που τα σχολεία έκλειναν, δεν υπήρχαν καθηγητές, απολύονταν, δεν υπήρχαν βιβλία ή τώρα; Που δεν μπορούσε να στείλει το παιδί του, στον παιδικό σταθμό;

Ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο επιχειρηματίας των 15000 – 20000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, θα πρέπει να αποφασίσει: Πότε ήταν καλύτερα; Όταν δεν μπορούσε να πληρώσει τον ΟΑΕΕ και την εφορία, όταν για τα χρέη του, κινδύνευε να πάει φυλακή; Η τώρα, που μπήκε στις 100 δόσεις, που μπαίνει στις 120 δόσεις, που πληρώνει λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές και λιγότερους φόρους;

Ο αγρότης θα πρέπει να αποφασίσει: Πότε ήταν καλύτερα; Όταν δεν ήξερε πότε θα πάρει τις επιδοτήσεις, όταν ήταν να τον φορολογήσουν σαν επιχειρηματία, όταν πάθαινε μια ζημιά και δεν ήξερε πότε θα αποζημιωθεί ή τώρα, που παίρνει στην ώρα του τις επιδοτήσεις, έχει αφορολόγητο και ξέρει ότι αν πάθει ζημιά θα αποζημιωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο;

Ο άνεργος θα πρέπει να αποφασίσει: Πότε ήταν καλύτερα για αυτόν; Όταν δεν είχε καμιά ελπίδα να βρει δουλειά; Η τώρα, που έστω και με την κοινωφελή εργασία, με τα προγράμματα για τους νέους επιστήμονες, αλλά και τις άλλες παρεμβάσεις του ΟΑΕΔ, μπορεί να έχει μια απασχόληση μέχρι να περάσουν τα δύσκολα της κρίσης

Ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να συγκρίνει και να αποφασίσει: Πότε ένοιωθε πιο προστατευμένος απέναντί στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Ήταν ευχαριστημένος με τον μισθό που το έκοψαν, με τον υποκατώτο μισθό αν ήταν νέος, με όλα αυτά δηλαδή που κατάργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι πολίτες του νησιού μας, έχουν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν: Πότε ήταν η περίοδος τις τελευταίες δεκαετίες, που έγιναν τόσες σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στο νησί;

Μιλάμε για μεγάλης εμβέλειας παρεμβάσεις, όπως είναι το μεταφορικό ισοδύναμο, το ειδικό αναπτυξιακό, ο διπλασιασμός των πόρων του ΠΕΠ, ο τριπλασιασμός των πόρων από το ΠΔΕ στην περιφέρεια, αλλά και έργα όπως το λιμάνι στο Σιγρι, το ξεκόλλημα της νότιας Παράκαμψης, ο βιολογικός της νότιας πόλης, οι έκτακτες επιχορηγήσεις για τις φυσικές καταστροφές, για να αναφέρουμε μερικά μόνο από αυτά.

Οι πολίτες του νησιού μας, αλλά και ο κάθε ένας και η κάθε μια ξεχωριστά, έχουν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν, όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον:

Μόνο από το ΠΔΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό δηλαδή, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έφτασαν στο νησί, περίπου 100 εκατ. ευρώ. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. 

Οι εισροές από το κράτος στον αγροτικό τομέα αυξήθηκαν. Το ίδιο έγινε και για τα προγράμματα που προορίζονται για την αγροτική οικονομία, όπως είναι το Leader

Αυτοί οι πόροι έγιναν και γίνονται υποδομές, έργα στήριξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, δομές στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας

Θα συνεχίσουν αυτοί οι πόροι να έρχονται και πώς; Θα συνεχίσει δηλαδή η μεταφορά πόρων από το κέντρο στην περιφέρεια; Γιατί μόνο έτσι και σε συνδυασμό την αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική για το νησί

Η στο όνομα του δήθεν, «επενδυτικού μπουμ» με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και τις μικρότερης κρατικής παρέμβασης όπως μας υπόσχεται η ΝΔ, το νησί μας, θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν για δεκαετίες;

Η ΝΔ, μας μιλάει για «λιγότερο κράτος», μας μιλάει για «περιορισμό της σπατάλης». Είναι όμως σπατάλη η μεταφορά των πόρων προς το νησί μας; Το μεταφορικό ισοδύναμο;

Αυτό που εμείς το κάνουμε ήδη πράξη, είναι λευκό χαρτί για τη ΝΔ. Απλά, η ΝΟΔΕ και τα στελέχη της δεν μιλάνε για αυτά!

Θα συνεχίσει η στήριξη στο τοπικό δημόσιο σύστημα υγείας; Ο εκσυγχρονισμός των τοπικών μονάδων του ΕΣΥ; Η θα ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά συμφέροντα;

Θα συνεχίσει η οικοδόμηση του τοπικού κοινωνικού κράτους; Τα προγράμματα στήριξης των φτωχών και των ανέργων; Όλα αυτά για τη ΝΔ, είναι παροχές που δεν πρέπει να υπάρχουν.

Θα συνεχίσουν να έχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα την εργασιακή ασφάλεια; Η ΝΔ, μιλάει για 7ημέρο και επαναφορά του κανόνα 1 προς 5. Μιλάει για κατάργηση των ελέγχων από το ΣΕΠΕ.

Θα συνεχίσει η στήριξη και η ενίσχυση της τοπικής εκπαίδευσης; Το μουσικό σχολείο για παράδειγμα, Είναι ένα δείγμα το πώς μερικοί, προεξοφλώντας στο μυαλό τους αυτό που θέλουν να γίνει, προετοιμάζουν από τώρα το έδαφος.

Θα συνεχίσει η στήριξη των αγροτών; Η προσπάθεια εξασφάλισης ένας πέπλου στήριξης και προστασίας τους;

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, θέλουμε να συζητήσουμε με την τοπική μας κοινωνία σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Αυτό σχεδιάζουμε και αυτό θα κάνουμε.

Καλούμε όμως, τους φίλους μας, τους ψηφοφόρους μας, να μας βοηθήσουν. Να κάνουν και αυτοί/ες το ίδιο. Να στήσουν σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά της πόλης, σε κάθε πολυκατοικία της Χρυσομαλλούσας, ομάδες στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Να προκαλέσουν συζητήσεις, με βάση τα πραγματικά επίδικα αυτών των εκλογών: Την απόφαση δηλαδή για τη ζωή μας»!

Οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο νομό Λέσβου

Βασιλική Ανδρεαδέλλη

Η Βασιλική Ανδρεαδέλλη γεννήθηκε το 1961 στη Μυτιλήνη της Λέσβου όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Μουσικής και Κοινωνιολόγο Εύρη Καλογρίδη και είναι μητέρα της Αθηνάς και του Δημήτρη.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΩΝ». Αποφοίτησε από την «ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΣΠΑΙΤΕ)» στο Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων, ΕΠΠΑΙΚ. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το 1984 ξεκίνησε να εργάζεται στο Νοσοκομείο παίδων Αγ. Σοφία ως διπλωματούχος νοσηλεύτρια και από το 1985 στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Από το 1995 έως και το 1999 συμμετείχε στην επιτροπή ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης, όντας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Λέσβου.

Έχει υπάρξει υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων που αφορούν, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση του αποκλεισμού από την αγορά εργασίας των ΑΜΕΑ, την ανακύκλωση, την Πρωτοβάθμια – Φροντίδα Υγείας στην Κοινότητα, την καταπολέμηση του αποκλεισμού για ανέργους νησιωτικών και ορεινών αποκλεισμένων περιοχών.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΗΛΙΑΚΤΙΔΑ και σήμερα είναι Πρόεδρος της.

Είναι Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ζώντας μόνιμα στην Μυτιλήνη δραστηριοποιείται επί σειρά ετών στο χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας και στήριξης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και συμμετείχε ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση σημαντικών έργων και προγραμμάτων στο Βόρειο Αιγαίο και ιδιαίτερα στη Λέσβο.

Ζερβού Μαρία

Γεννήθηκε στον Μανταμάδο όπου έζησε τα μαθητικά της χρόνια. Είναι κόρη του επί σειρά τετραετιών Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Σταύρου Ζερβού.

Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στην Αθήνα και επέστρεψε και κατοικεί στη Μυτιλήνη από το 1976.

Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη Τεντόμα με τον οποίο απόκτησε δύο κόρες.

Εργάστηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης.

Διατέλεσε επί σειρά ετών γραμματέας και πρόεδρος του ενιαίου τότε Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, θέση που τότε θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά.

Επίσης υπήρξε αιρετό μέλος του υπηρεσιακού Συμβουλίου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τρεις συνεχείς θητείες και μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος Κοινωνικών Λειτουργών Λέσβου.

Έχει αναπτύξει σημαντική κοινωνική δράση και υπήρξε:

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Υπεύθυνη της Επιτροπής Ενάντια στα Ναρκωτικά επί δημαρχίας Στρατή Πάλλη.

Μέλος του Οργανισμού Κοινωνικής Παρέμβασης του δήμου Μυτιλήνης.

Γραμματέας της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων επί σειρά ετών.

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑΜΕΑ «Κυψέλη» και μέλος του πρώτου Δ.Σ. του συλλόγου.

Ιδρυτικό και ενεργό μέλος της Κίνησης Συνύπαρξης και Επικοινωνίας στο Αιγαίο.

Σήμερα είναι συνταξιούχος και τα τελευταία 30 χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό.

Κότσαλης Γιώργος

Γεννήθηκε το 1951 στη Λήμνο, όπου και ολοκλήρωσε τη Στοιχειώδη και Μέση Eκπαίδευση. Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στη Χειρουργική. Ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Εχει υπηρετήσει με το βαθμό του Διευθυντή στο Νοσοκομείο Αγία Ολγα ( ΕΣΥ). Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και εκπρόσωπος των γιατρών στο Δ.Σ του Νοσοκομείου Αγία Όλγα.

Από μικρός εντάχθηκε στην Αριστερά και τα κινήματα. Ως φοιτητής συμμετείχε ενεργά στον Αντιδικτατορικό Αγώνα(Νομική, Πολυτεχνείο).Οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στον Συνασπισμό και τον Σύριζα.

Υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ το 1977 και του Σύριζα το 2004 και 2012. Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Μυριναίων Αθήνας, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αθήνας. Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ομίλου “Ανεμόεσσα” . Παντρεμένος. Πατέρας δύο παιδιών.

Μπουρνούς Γιάννης

Είναι 39 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.

Πήγε σχολείο στην Πρότυπη Παιδαγωγική Ακαδημία, το 4ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως καθηγητής Αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ως ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών. Αργότερα απασχολήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξωτερικής πολιτικής.

Ως σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (EAPC).

Είναι μέλος του Συλλόγου Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου Νομού Λέσβου και συμμετέχει στο κίνημα για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις. Το 2013-2014 ήταν μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ) και Αναπληρωματικό Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Εντάχθηκε στην Αριστερά και τη Νεολαία Συνασπισμού το 1998, αγωνιζόμενος για μια καλύτερη δημόσια δωρεάν παιδεία και για ένα δικαιότερο κόσμο.

Από το 2008 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή αρχικά του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (2010-2016). Συμμετείχε στους αγώνες κατά της λιτότητας, για την έξοδο της πατρίδας μας από τα μνημόνια.               

 Την περίοδο 2015-2018 ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος ευρωπαϊκών και διεθνών υποθέσεων.

Στις εθνικές εκλογές του 2007, του 2009 και του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου.

Τον Μάιο του 2018, ο Αλέξης Τσίπρας του εμπιστεύθηκε τον κρίσιμο ρόλο του Προϊσταμένου  Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Είναι παντρεμένος με την Δρ.Οικονομολόγο, Πινάρ Τσακίρογλου και σε λίγους μήνες θα γίνει πατέρας.

Πάλλης Γιώργος

Ο Γιώργος Πάλλης γεννήθηκε το 1979 στη Μυτιλήνη. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Από το 2004 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως φαρμακοποιός διατηρεί φαρμακείο στη Μυτιλήνη.

Πάνω μια δεκαετία έχει πρωτοστατήσει σε Κοινωνικά Κινήματα υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και προστασίας του Περιβάλλοντος.

Από το 2008 εκλέγεται ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας». Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2010-2014 ενώ επανεξελέγη στις δημοτικές εκλογές του 2014. Υπηρέτησε ως Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΛ.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Λέσβου.

Κοινοβουλευτικό Έργο

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 συμμετέχει:

Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων

Στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Χάραξη Μακροπρόθεσμης Εθνικής Στρατηγικής για το Φάρμακο, στην οποία συζητούνται τα ζητήματα της συνταγογράφησης, τιμολόγησης, αποζημίωσης, έρευνας και ανάπτυξης, διαμόρφωση της ζήτησης και Διασφάλισης της Διαθεσιμότητας του φαρμάκου.

Στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Ενώ έχει συμμετάσχει στα ακόλουθα διεθνή φόρα:

Ως επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Διαδικασίας Συνεργασίας Ν.Α. Ευρώπης (Parliamentary Assembly of South-East European Cooperation Process – SEECP PA)

Στην Διακοινοβουλευτική συνδιάσκεψη «Μεταμοσρφώνοντας τα Δυτικά Βαλκάνια: Η κοινοβουλευτική διάσταση στο μέλλον της διαδικασίας προσχώρησης στην ΕΕ»

Σε επίσκεψη στην Ελβετία για ενημέρωση διεθνούς αντιπροσωπίας για την υπόθεση Novartis.

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση, συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.