ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

“Υποχρεώσεις στην Αθήνα”

Γραφέας άνευ υπηρεσίας

Χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Χαράλαμπου Αθανασίου:

“Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο νησί μας, όφειλα να ρθω τώρα που τελείωσαν οι υποχρεώσεις μου στην βουλή, να ρθω να ενημερωθώ από πολύ κοντά ποια είναι η κατάσταση, να κάνω μια αποτίμηση με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη και να μεταφέρω την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση…” Στις υποχρεώσεις δεν περιλαμβάνεται η εκπροσώπηση του λεσβιακού λαού;

Αλήθεια κύριε Αθανασίου, έπρεπε να περάσουν περίπου σαρανταοκτώ ώρες μετά την εισβολή των κτηνών των ΜΑΤ, που διέταξε η κυβέρνηση σας, ώστε επιτέλους να εμφανιστείτε;

Αφού βιώσαμε την βια και την αναλγησία των δυνάμεων κατοχής, αφού εισπνεύσαμε τόνους δακρυγόνων, επιτέλους τελείωσαν οι υποχρεώσεις σας στην βουλή και εμφανιστήκατε.

Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων σας. Εμφανιστήκατε, όταν η εξέγερση του λαού της Λέσβου είχε γίνει καθολική. Όταν η αγανάκτηση από την στάση της κυβέρνησης σας, της δικής σας στάσης, της στάσης του δημάρχου Μυτιλήνης κυρίου Κύτελη και της στάσης της Νομαρχιακής επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, κινδύνευε να σας πνίξει όλους.

Μήπως μείνατε στην Αθήνα και περιμένατε να δείτε που θα κάτσει η μπίλια; Γιατί, μόνο όταν είδατε την γενικευμένη εξέγερση των κατοίκων της Λέσβου, τότε μόνον κάνατε αυτές τις δήθεν κατευναστικές, ήπιες, ενωτικές, σώφρονες δηλώσεις.

Εσείς ο ίδιος, αν είχαν επικρατήσει τα τάγματα εφόδου-κατοχής των ΜΑΤ, θα κάνατε άλλου είδους δηλώσεις. Θα μιλούσατε για μειοψηφίες “μπαχαλάκηδων”, για μειοψηφίες που τις απομόνωσε ο λαός της Λέσβου και θα μας εξηγούσατε την αναγκαιότητα της πολίτικης της εισβολής που εφάρμοσε η κυβέρνηση σας.

Κύριε Αθανασίου, κύριε Κύτελη, την κρίσιμη στιγμή ήσασταν απόντες. Όταν μας χτυπούσαν, μας έβριζαν, μας προπηλάκιζαν τα μαντρόσκυλα που μας στείλατε, εσείς είχατε άλλες υποχρεώσεις στην βουλή. Κι ο κύριος Κύτελης κρυβόταν.

Τα πράγματα στην Λέσβο και στην Ελλάδα δεν είναι πλέον τα ίδια. Όσο και να λογοκρίνετε την ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ Αιγαίου, όσο και να αποκρύβεται η αλήθεια από τα εξαγορασμένα κανάλια της διαπλοκής.

Η εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας αποκρούστηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε κανέναν ενδοιασμό, την παραμικρή ηθική αναστολή, να διατάξει την εισβολή των ανθρωποειδών στα νησιά.

Είναι βέβαιο ότι από σήμερα μετά το στραπάτσο και την συντριβή, θα εμφανιστεί συναινετικός, λογικός και ήπιος.

Ποιος όμως θα τον πιστέψει;