ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική Πρώτο Θέμα

Φέρτε πίσω τα λεφτά

Τα κυβερνητικά επιτελεία αποφάσισαν ότι όσο η γραμμή απροκάλυπτης αναισχυντίας για τα voucher συνεχιζόταν, τόσο περισσότερο θα γινόταν λόγος για τα 80 εκατομμύρια που χαρίστηκαν σκανδαλωδώς στα ΚΕΚ και, κυρίως, τα 36 από αυτά που πήγαν σε πέντε ή έξι κολλητούς των υπουργών.

Και αυτό απειλούσε ευθέως να τραυματίσει το επικοινωνιακό προφίλ που προσπαθεί να χτίσει τις τελευταίες εβδομάδες ο Κ. Μητσοτάκης, δηλαδή αυτό του ώριμου και αποτελεσματικού ηγέτη που οδηγεί με ασφάλεια τη χώρα έξω από την κρίση της πανδημίας.

Για να προστατευτεί ο Κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε να διακοπεί το επαίσχυντο πρόγραμμα της επιμόρφωσης. Και για να μην φουντώσει η συζήτηση για το τι συμβαίνει πραγματικά χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα τα «τρία – τέσσερα ορθογραφικά», τα οποία έως τότε θεωρούνταν επουσιώδη.

Μένει το ερώτημα γιατί ο Γ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του.

Η εικόνα είναι καθαρή: 80 εκατομμύρια μοιράστηκαν σε γνωστούς κατά παράβαση κάθε νόμιμης διαδικασίας. Είναι αυτό πολιτικό και, ενδεχομένως, ποινικό σκάνδαλο;

Το επιχείρημα ότι όλα αυτά έγιναν για να μην μείνουν χωρίς κατάρτιση οι 120.000 επιστήμονες είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη νοημοσύνη όλων. Αρπαχτή λέγεται αυτό. Και χρειάζεται εισαγγελέα.

Δεύτερον: Τα ΜΜΕ μας ενημερώνουν ντροπαλά ότι «με εντολή Μητσοτάκη» οι επιστήμονες θα πάρουν 600 ευρώ χωρίς να χρειαστεί να υποστούν την αθλιότητα.

Ωστόσο κανείς δεν έχει ενημερώσει κανέναν: Τι θα γίνει με τα 80 εκατομμύρια; Θα επιστραφούν; Και θα πάρουν οι επιστήμονες τα 800 ευρώ που παίρνουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι λόγω της κρίσης;

Παιδιά, σταματήστε να κάνετε τους χαζούς. Την πατήσατε.

Τώρα φέρτε πίσω τα λεφτά. Αυτό.