ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Χιλιάδες πολίτες ζητούν παρέμβαση της ΠτΔ για τον Δημ. Κουφοντίνα – Την εκθέτουν όσοι διαγράφουν σχόλια

Τα χιλιάδες σχόλια δημοσιεύονται σε ανάρτηση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στη σελίδα της στο facebook, και στην πλειονότητά τους ζητούν την παρέμβασή της με διατυπώσεις όπως «παρακαλούμε θερμά να φροντίσετε να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να πράξετε τα δέοντα πριν να είναι πολύ αργά!».

Ωστόσο, χωρίς καμιά δικαιολογία, πολλά σχόλια διαγράφονται από τους διαχειριστές της σελίδας, χωρίς καμιά εξήγηση.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η απρέπεια προς τους πολίτες δεν γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου ούτε των εξαίρετων άμεσων συνεργατών της. Την παρακαλώ να επιληφθεί του θέματος», το χαρακτηριστικό σχόλιο του Ν. Φίλη για το θέμα (διαβάστε παρακάτω)

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες αλληλεγγύης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να διαλύει την πρώτη διαδήλωση στην Αθήνα με ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και μια «αύρα» να εφορμά κατά των διαδηλωτών

Νίκος Φίλης: Να σταματήσουν αμέσως κάποιοι να εκθέτουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Εδώ και λίγη ώρα έχω γίνει αποδέκτης παραπόνων πολιτών οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι διαγράφονται τα σχόλιά τους στη σελίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες πολίτες επέλεξαν να ζητήσουν την παρέμβασή της, ώστε να μην έχει η χώρα μας το θλιβερό προνόμιο να πεθάνει ένας φυλακισμένος από απεργία πείνας και δίψας.

Διαπίστωσα προσωπικά ότι είναι πολλοί οι καταγγέλλοντες και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες. Είναι απαράδεκτο να σβήνονται σχόλια που με κόσμιο και πολιτισμένο τρόπο διατυπώνουν ανθρωπιστική έκκληση προς την κυρία Σακελλαροπούλου, να συνδράμει και να ασκήσει την επιρροή της για να σωθεί η ζωή του Δ. Κουφοντίνα.

Από τις αναρτήσεις πολιτών που διαβάζω διαφαίνεται η ελπίδα αλλά και η μεγάλη εκτίμησή τους προς το πρόσωπο της Προέδρου. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι άφρονες διαγράφουν τις απόψεις των πολιτών και τολμούν να την εκθέτουν με αυτόν τον δημοκρατικά ανάρμοστο τρόπο.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή η απρέπεια προς τους πολίτες δεν γίνεται με πρωτοβουλία της Προέδρου ούτε των εξαίρετων άμεσων συνεργατών της. Την παρακαλώ να επιληφθεί του θέματος. Να μη διαγράφονται τα σχόλια των πολιτών που ζητούν κάτι που και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιθανότατα, συμμερίζεται ως αυτονόητο και θα κρίνει εκείνη το χρόνο και τον τρόπο της παρέμβασής της. Αρκεί μόνο να μην είναι πολύ αργά».

Μαζική παρέμβαση και στο Facebook του Μητσοτάκη

Μετά την καταιγίδα των σχολίων στο προφίλ της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Facebook σειρά πήρε η σελίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Όχι για να πεθάνει επειδή του αρνούνται νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, εκτός αν στην Ελλάδα, την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν γίνονται σεβαστά και ισχύει η θανατική ποινή. Ας μην γίνει το κράτος εκδικητικό και η Ελλάδα η πρώτη χώρα εδώ και δεκαετίες που θα δολοφονήσει κρατούμενο» σημειώνει χαρακτηριστικά χρήστης του Facebook.

Στις 11 το βράδυ τα σχόλια στο fb του πρωθυπουργού έφτασαν τα 2.700: