ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Ωμός εμπαιγμός

Αναρωτιέται κανείς αν ο Κ. Μητσοτάκης παριστάνει τον Μωυσή κατόπιν υπόδειξης των επικοινωνιολόγων του ή το έχει πιστέψει λίγο και ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, το χθεσινό του διάγγελμα ήταν πολιτική επένδυση στην άγνοια και την πολιτική απάθεια.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται σε έναν κόσμο που ούτε τι γίνεται μαθαίνει ούτε συμπεράσματα βγάζει. Και από τον κόσμο αυτόν ζητάει εμπιστοσύνη και στήριξη για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας, που λέει και το Liberal.gr.

Γιατί ο κόσμος που ενημερώνεται και κρίνει, ξέρει: Και τα δώρα τους κλινικάρχες έχει δει και τα δώρα τους ΚΕΚάρχες και τα δώρα στους καναλάρχες και τα δώρα σε όλους τους εργοδότες, με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του Βρούτση.

Έχει καταλάβει πόσα λίγα πράγματα κάνει η παρούσα κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση, σε σχέση με αυτά που κάνουν οι άλλες χώρες. Έχει αγανακτήσει με τον χυδαίο ακροδεξιό κυνισμό του Άδωνη. Και τώρα καλείται να εμπιστευτεί στον Κ. Μητσοτάκη τη διαχείριση της σοβαρότατης κρίσης που έρχεται.

Πόσο ωμός μπορεί να είναι αυτός ο εμπαιγμός; Οι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν ήδη έκρηξη της ανεργίας στην Ελλάδα, που δεν κούνησε ούτε το δαχτυλάκι της για να περιορίσει τις απολύσεις και να προστατεύσει τις συμβάσεις εργασίας.

Και ο ΣΕΒ ήδη έβαλε στο τραπέζι τις προδιαγραφές εργασιακής γαλέρας που πάντα ονειρευόταν. Ο ΣΕΒ. Που είναι εγκατεστημένος μέσα στο Μαξίμου.

Αυτό που έρχεται πίσω από τις φιλολογικές γενικότητες του Μητσοτάκη το βλέπουμε όλες και όλοι. Ο κόσμος της εργασίας λοιπόν ας κάνει τα κουμάντα του. Αυταπάτες δεν χωράνε και δεν δικαιολογούνται.