ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Όχι, δεν έγινε πρωθυπουργάρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κώστας Παπαντωνίου

Αν κάτι θα ξεπεράσει όλο αυτό που ζούμε με τις μεγαλουπόλεις φαντάσματα, είναι να δούμε μετά τον κορωνοϊό, πληγωμένο τον νεοφιλελευθερισμό, αλλά ανεβασμένο τον Μητσοτάκη.

Αντί να χρεωθεί ο ίδιος και το κόμμα του τη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, θα τον γράφει υπεύθυνο ηγέτη ο Πρετεντέρης, θα τον αποκαλεί εθνάρχη ο Πορτοσάλτε και θα ακολουθούν πόσοι άλλοι, που θα εξυμνούν ότι την κρίσιμη ώρα έβαλε στην άκρη πίστη και πιστεύω. Ήδη φιλοτεχνείται το αφήγημα για την επόμενη μέρα και ας βρίσκεται μπροστά μας ακόμη η μεγάλη ανηφόρα όπου θα φανεί πραγματικά πόσα απίδια χωρά ο σάκος.

Δίνουν και παίρνουν οι φιλοφρονήσεις μετά το διάγγελμα για τον ιό, ακόμη και από μία μερίδα του λεγόμενου προοδευτικού κόσμου, η οποία του βγάζει το καπέλο, επειδή είπε τα μισά από τα αυτονόητα που έπρεπε να είχε πει κι αποφασίσει μέρες νωρίτερα. Τα υπόλοιπα θα τα εκμυστηρευτεί αφού καταγραφούν άλλα 300 κρούσματα.

Οι δε δεξιοί επικρότησαν νωρίτερα μαζικά την απόφαση για τις κλειστές εκκλησίες, στις οποίες όμως θα συνεχίσουν να γίνονται προσευχές, έστω και κατά μόνας. Λάικ και καρδούλες στην Καθημερινή αντικατέστησαν στις αντιδράσεις τα “έλεος” για τις αλλαγές στα παρωχημένα μαθήματα θρησκευτικών στα σχολεία προ διετίας-τριετίας.

Γι’ αυτό λοιπόν, έχει μεγάλη σημασία παρότι θέλει να περάσει στον κόσμο ότι η επικαιρότητα δεν σηκώνει πολιτική κουβέντα, ν’ ακούγεται η πραγματικότητα πιο δυνατά από τα παλαμάκια της Μαρέβας. Οι νοσοκόμοι και οι γιατροί δεινοπαθούν λόγω των πολιτικών που ενίσχυαν τις ιδιωτικές κλινικές και αποδυνάμωναν τις δημόσιες, τα έδιναν στους επιχειρηματίες και αφαιρούσαν κρεβάτια από νοσοκομεία της χώρας.

Αυτές τις ημέρες που γίναμε καταναλωτές αντισηπτικών, ας μην αγοράσουμε έτσι εύκολα και την υποκριτική στροφή της ΝΔ στο δημόσιο σύστημα υγείας, που τόσο πολύ υποβάθμισε με αποτέλεσμα τώρα να μην υπάρχουν τα αναγκαία. Και εάν στην πρώτη περίπτωση, η καταναλωτική βουλιμία συγχωρείται γιατί υπάρχει έστω ένα όφελος για την υγεία, στη δεύτερη μιλάμε ξεκάθαρα για πλάτες σε κάθε θανατηφόρα επιδημία που μας χτυπά την πόρτα, αλλά και σε κάθε κυβέρνηση, εξουσία, που θέλει να εκμεταλλευτεί εκατομμύρια κόσμο, για να βάλει δισεκατομμύρια στις τσέπες.