ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

O Γ. Πάλλης στη Λουμπλιάνα

Τις εργασίες της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών ΝΑ Ευρώπης (SEECP PA) που πραγματοποιήθηκαν στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας στις 15-16 Δεκεμβρίου 2017 παρακολούθησε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Πάλλης, ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση.

Το θέμα συζήτησης της Συνάντησης ήταν η «Περαιτέρω ανάπτυξη και προοπτική της SEECP PA» και στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν το θέμα της έδρας της Μόνιμης Γραμματείας καθώς και ενδεχόμενη αλλαγή του Κανονισμού Λειτουργίας της Συνέλευσης ως προς την λήψη αποφάσεων με ομοφωνία. Ο επικεφαλής κ. Γ. Πάλλης στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στην παρούσα ευρωπαϊκή συγκυρία, η SEECP PA καλείται να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο, εξερευνώντας νέες μορφές και προοπτικές περιφερειακής συνεργασίας μέσα σε ένα πλαίσιο ισχυρών περιφερειακών δεσμών και ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις καλής γειτονίας με πνεύμα συμβιβασμού.

Η Ευρωπαϊκή προοπτική των συμμετεχόντων ως κύρια αποστολή της SEECP PA μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα σε ένα πλαίσιο δίκαιης και αυστηρής αιρεσιμότητας και με την προϋπόθεση ότι θα αποφύγουμε αφενός την Ευρώπη «δύο ταχυτήτων» αφετέρου το να καταστεί η ΝΑ Ευρώπη «ειδική οικονομική ζώνη». Τέλος, ο κ. Γ. Πάλλης επεσήμανε ότι ο Κανονισμός Λειτουργίας της Συνέλευσης αποτελεί την «ταυτότητα» της και τον οδικό χάρτη αυτής της συνεργασίας, θεμέλιος λίθος της οποίας είναι η «Ομοφωνία» και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αλλαγής του Κανονισμού ως προς την ομοφωνία.