ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Tους γλεντάνε κανονικά στα social…

Kiev, Ukraine – January 11, 2016: Background of famous social media icons such as: Facebook, Twitter, Blogger, Linkedin, Tumblr, Myspace and others, printed on paper.

Διαβάζω στην Καθημερινή στο «ρεπορτάζ» του Παύλου Παπαδόπουλου:
«Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι μέσα ενημέρωσης και social media παρουσιάζουν τις επιχειρήσεις της αστυνομίας ως απειλή κατά της δημοκρατίας, συχνά με την παραγωγή παραπληροφόρησης για τα πραγματικά περιστατικά, όπως έγινε στο Κουκάκι, όπου η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ περί μη παρουσίας εισαγγελέα δεν επαληθεύτηκε. Η διάχυση..
στα social media επιλεγμένων στιγμιοτύπων από τις συμπλοκές δημιουργεί εντυπώσεις περί «αστυνομικής βίας» ενώ το ίδιο το παράπτωμα, η παράνομη κατάληψη πανεπιστημιακών ή ιδιωτικών χώρων, σχεδόν αποσιωπάται σαν να πρόκειται για ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Σαράντα πέντε χρόνια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, μερίδα της Αριστεράς επιμένει να συντηρεί το αφήγημα ότι η αστυνομία είναι «φασιστική», κάτι που έχει διαποτίσει τον δημόσιο διάλογο.»
Μετάφραση: Παρά το ότι φτιάξαμε τον πιο τερατώδη μηχανισμό προπαγάνδας των τελευταίων ετών, παρά το ελέγχουμε σχεδόν όλα τα media, παρά την καθοδήγηση από τους διαφόρους (Έλληνες και ξένους) «συμβούλους», παρά το ότι μισθοδοτούμε μια κουστωδία δημοσιογράφων, τα κωλόπαιδα μάς γλεντάνε κανονικά στα social.