ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ένας νεκρός σε συγκρούσεις προσφύγων στη Μόρια

Ακόμα μία τραγωδία χθες βράδυ λόγω της απελπιστικής κατάστασης στον καταυλισμό της Μόριας, με αποτέλεσμα ακόμα ένας άνθρωπος να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας κατέληξε μετά από σύγκρουση μεταξύ Αφγανών και Αφρικανών προσφύγων. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το αιματηρό συμβάν τραυματίστηκαν κι άλλα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Νέες αφίξεις
Στο μεταξύ, σε άλλο περιστατικό, 17 άνθρωποι βρέθηκαν στην αυλή εκκλησίας ενός λόφου του νησιού. Όπως προκύπτει, είχαν φύγει από την παραλία των Μυστεγνών, όπου έφτασαν χθες έφτασε βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες, υπό τον φόβο ότι θα απελαθούν στην Τουρκία, ενώ 10 εντοπίστηκαν στους λόφους πάνω από τη Θέρμη

Σύμφωνα με την Aegean Boat Report, συνολικά 27 άτομα, 11 παιδιά, 7 γυναίκες και 9 άνδρες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην περιοχή καραντίνας στο Καρά Τεπέ. Η ΜΚΟ σημειώνει πως «η Λιμενική Αστυνομία ενημερώθηκε για την τοποθεσία των νέων αφίξεων χθες βράδυ, αλλά περίμενε μέχρι σήμερα το πρωί για να τους παραλάβει».