ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Γενική Συνέλευση και Εκλογές στην ΟΛΣΑ στις 13 Ιουνίου

Με το βλέμμα και στην πιθανή απόφαση παράτασης των θητειών των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων

Συνεδρίασε την Κυριακή, 23 Μαΐου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) με θέμα συζήτησης το 32ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο και αποφασίστηκε να διεξαχθεί στις 13 Ιουνίου 2021 λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες ΚΥΑ, τους νόμους και τα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης.

Η Ομοσπονδία όφειλε να διαφυλάξει τη λειτουργία της και εγκαίρως να καλέσει τους αντιπροσώπους των συλλόγων – μελών της, για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και εκλογών, δηλαδή 20 ημέρες νωρίτερα, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Καταστατικού της.

Η ΟΛΣΑ σε συνεργασία με άλλες Ομοσπονδίες και φορείς έχουν θέσει στα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια Αττικής, ερώτημα σχετικά με την παράταση ή μη της θητείας των διοικητικών συμβουλίων λόγω της COVID αλλά και της αδυναμίας να προχωρήσουν διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και εκλογών μέσα στο καλοκαίρι.

Το πρόβλημα το έχει θέσει και η Ένωση Συντακτών, καθώς η θητεία του Δ.Σ. λήγει εντός Μαΐου, το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, η Π.Ο.ΑΣ.Υ., η ΔΟΕ, και πολλοί άλλοι φορείς, οι οποίοι ζητούν νέα παράταση και υπάρχει συζήτηση να μεταφερθούν όλες οι διαδικασίες για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Έτσι δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να δώσει νέα παράταση στη θητεία των συλλογικών οργάνων με τροπολογία σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή.

Παράταση έχει δοθεί ήδη στα διοικητικά όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η ΟΛΣΑ έχει ξεκινήσει τη δρομολόγηση της διαδικασίας του συνεδρίου με σεβασμό στις καταστατικές αρχές, προχωρώντας τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή του σε ανοιχτό χώρο και βρίσκεται σε επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές πολλών δήμων της Αττικής, έτσι ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος χώρος που πληροί τα κριτήρια και διατίθεται τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Θα απευθυνθεί παράλληλα εκ νέου, στα αρμόδια υπουργεία, για τις απαντήσεις που οφείλουν να δώσουν, καθώς ο χρόνος στενεύει και τα περιθώρια είναι μικρά…

Επίσης η ΟΛΣΑ ενημερώνει και πάλι τα σωματεία – μέλη της, αλλά και γενικότερα, όπως είχε κάνει για μια σειρά ζητημάτων, (π.χ. με τους Πραγματικούς Δικαιούχους, θέμα για το οποίο ακόμα επικοινωνούν εκπρόσωποι φορέων από τη Λέσβο αλλά και από πολλές περιοχές της χώρας), πως οφείλουν να προβούν σε εκλογές εάν δε δοθεί νέα παράταση στις θητείες των Δ.Σ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΟΛΣΑ υπάρχει διαβεβαίωση από τα συναρμόδια υπουργεία ότι θα δοθεί νέα παράταση, αλλά σε κάθε περίπτωση, η Ομοσπονδία τελεί εν αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης, για να προχωρήσει ή όχι, στη διεξαγωγή της Εκλογοαπολογιστικής της Συνέλευσης.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Προς:

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Μελών της Ο.Λ.Σ.Α. και τους αντιπροσώπους

Θέμα: Πρόσκληση στη 32η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση

Σας προσκαλούμε στη 32η Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13/6/2021 σε χώρο που θα σας ανακοινωθεί εγκαίρως, με την τήρηση των προβλεπομένων από την Πολιτεία υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντας η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας ανακοινωθούν.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 20/6/2021, στον ίδιο τόπο και χρόνο.

Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι τα ακόλουθα:

1.Διοικητικός απολογισμός για τη διετία 2019-2021 και έγκρισή του.

2.Οικονομικός απολογισμός για τη διετία 2019-2021.

3.Έκθεση Εξελεγκτικής επιτροπής

4.Έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού.

5.Οικονομικός Προϋπολογισμός – Προγραμματισμός για τη νέα διετία.

  1. Πρόγραμμα δράσης για τη νέα περίοδο και προτάσεις μελών.
  2. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
  3. Διεξαγωγή εκλογών, για νέο ΔΣ και εξελεγκτική επιτροπή.

Υπενθυμίζονται τα παρακάτω:

  1. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όλοι οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Όσων η θητεία έχει λήξει έχει δοθεί παράταση μέχρι 30/6/2021.
  2. Δικαίωμα ψηφοφορίας έχουν όλοι οι νόμιμοι αντιπρόσωποι, των οποίων οι σύλλογοι έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΟΛΣΑ, σύμφωνα με το ισχύον καταστατικό της ΟΛΣΑ.
  3. Όλοι οι Σύλλογοι, των οποίων η θητεία των ΔΣ έχει λήξει και έχει παραταθεί, λόγω της πανδημίας, πρέπει μέχρι 30/6/2021 ή αμέσως μετά, να διεξαγάγουν εκλογές νέων Δ.Σ. τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Εάν η πολιτεία με νέα απόφαση παρατείνει εκ νέου τις θητείες που έληξαν, τότε οι εκλογές αναβάλλονται.
  4. Υποψηφιότητα για το ΔΣ της ΟΛΣΑ, μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι το Σάββατο 12/6/2021 και ώρα 20.00.

Αγαπητοί συμπατριώτες, σας καλούμε να πλαισιώσετε την ομοσπονδία, την δικιά σας ομοσπονδία και να προσφέρετε αυτό που μπορείτε, βάζοντας υποψηφιότητα για το νέο Δ.Σ. για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην επίλυση των υπαρχόντων και εμφανιζομένων προβλημάτων της αγαπημένης μας Λέσβου.

Καλή αντάμωση!

Ώρα προσέλευσης: 10.30 π.μ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Νεκτάριος Βακάλης

Ο Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Καπετανάς