ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Γιάννης Μπουρνούς: Η κυβέρνηση καταδικάζει σε θάνατο την εστίαση

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης “ΑΣΠΙΔΑ”, κ. Νίκο Γιαννάκα, είχε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμαμχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στη συνάντηση, ο κ. Γιαννάκας παρουσίασε με μελανά χρώματα την δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η εστίαση, λόγω της απουσίας ουσιαστικής στήριξης, αλλά και των αλλοπρόσαλων σχεδιασμών της κυβέρνησης και κατέθεσε υπόμνημα με τα αιτήματα του συλλόγου “ΑΣΠΙΔΑ”.

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε μετά τη συνάντηση:

“Η κυβέρνηση καταδικάζει σε θάνατο την εστίαση. Από την αρχή της πανδημίας άφησε χωρίς ουσιαστική στήριξη τόσο τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, όσο και τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα σήμερα, εν μέσω δεύτερης καραντίνας, πάρα πολλές επιχειρήσεις να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και του λουκέτου, γεγονός που θα οδηγήσει και σε νέο κύμα αύξησης της ανεργίας.

Όπως κάναμε και κατά την πρώτη καραντίνα, έτσι και τώρα, θα κάνουμε νέα παρέμβαση στη Βουλή για τον κόσμο της εστίασης, ζητώντας επειγόντα μέτρα πραγματικής στήριξης, ενισχύσεις και κουρέματα χρεών, αντί της αδιαφορίας και της αλαζονίας με την οποία αντιμετωπίζει τον κλάδο η κυβέρνηση της ΝΔ”.