ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Γιάννης Μπουρνούς: Να μην υποβαθμιστούν τα ΕΛΤΑ της Καλλονής

Αναφορά στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, με θέμα την αδικαιολόγητη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Καλλονή Λέσβου.

Ο Γιάννης Μπουρνούς κοινοποίησε στον αρμόδιο Υπουργό την επιστολή του Προέδρου και του τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, με την οποία εκφράζονται η έντονη ανησυχία και η διαμαρτυρία τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) να μετατραπεί το κεντρικό κατάστημα της Καλλονής σε μονοπρόσωπο πρακτορείο.

Ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενστερνίζεται την ανησυχία για την συνολική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΕΛΤΑ προς την τοπική κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί την πλειοψηφία των χωριών που υπάγονται στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Τονίζει, τέλος, την ανάγκη άμεσης ανάκλησης της απόφασης και αναθεώρησης κάθε σχετικού σχεδιασμού, ώστε να συνεχίσει το κεντρικό κατάστημα στην Καλλονή της Λέσβου να λειτουργεί ως έχει, συνεχίζοντας να προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 

ΑΝΑΦΟΡΑ 

Για τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Θέμα: «Αδικαιολόγητη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του κεντρικού καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στην Καλλονή της Λέσβου». 

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει, προς τον κ. Υπουργό  Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναφορά με την επιστολή του Προέδρου και του  τοπικού συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, που εδρεύει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, με την οποία εκφράζονται η έντονη ανησυχία και η  διαμαρτυρία τους σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης των  Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) να μετατραπεί το κεντρικό κατάστημα της  Καλλονής σε μονοπρόσωπο πρακτορείο. Παράλληλα, διατυπώνεται η ανησυχία  της προφανούς, ένεκα του γενικότερου σχεδιασμού της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ,  υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς την τοπική κοινωνία.  Επισημαίνεται ότι μια τέτοια απόφαση θέτει σε κίνδυνο τον, μέχρι πρότινος,  αναβαθμισμένο ρόλο του εν λόγω καταστήματος, το οποίο εξυπηρετεί με  συνέπεια την πλειοψηφία των χωριών που υπάγονται στο Δήμο Δυτικής  Λέσβου. 

Από τα ως άνω αναφερόμενα, προκύπτει η ανάγκη άμεσης ανάκλησης της  απόφασης και αναθεώρησης κάθε σχετικού σχεδιασμού, ώστε να συνεχίσει το  κεντρικό κατάστημα στην Καλλονή της Λέσβου να λειτουργεί ως έχει,  συνεχίζοντας να προσφέρει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στις τοπικές κοινωνίες.

 Επισυνάπτεται η επιστολή. 

Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας  ενημερώσετε σχετικά. 

  

Αθήνα, 2 Απριλίου 2021 

Ο καταθέτων βουλευτής 

Μπουρνούς Ιωάννης

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλονή, 30/3/2021  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡ.ΑΙΓΑΙΟΥ  

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ  

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την υποβάθμιση και μετατροπή του  κεντρικού καταστήματος ΕΛΤΑ στην Καλλονή. 

Ο Πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής , έδρα  του Δήμου Δυτικής Λέσβου, με το έγγραφο αυτό θα ήθελε να σας ενημερώσει για την  απόφαση σχετικά με την άμεση υποβάθμιση και την μετατροπή του κεντρικού  καταστήματος των ΕΛΤΑ Καλλονής, σε μονοπρόσωπο πρακτορείο από κεντρικό.  Πρόθεση μας είναι να προλάβουμε αποφάσεις από τα κεντρικά των ΕΛΤΑ που θα  μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση του υπάρχοντος αναβαθμισμένου  καταστήματος της περιοχής μας, που είναι η έδρα του Δήμου Δυτικής Λέσβου και  από το οποίο εξυπηρετούνται η πλειοψηφία των χωριών του Δήμου μας. Είμαστε λοιπόν, ενάντια στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς θα μπορούσε να αποβεί μοιραία  για τον τόπο μας. 

Εν κατακλείδι, καλούμε τους αρχηγούς και τα μέλη όλων των παρατάξεων του Δήμου  Δυτικής Λέσβου, καθώς και τους τοπικούς Βουλευτές και τοπικούς φορείς να πάρουν  θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τα ΕΛΤΑ στην κοινότητά μας.  

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος Τα μέλη: Αντωνιάδης Σοφοκλής 

Χαλκιώτης Νικόλαος Βαξεβάνη Μαρία  

 Καράμαλης Γιώργος 

 Καψάλη Μιχαέλα 

 Πολυμιάδης Δημήτριος 

Σέρμπου Ευαγγελία