ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Γ. Μπουρνούς: Τραγικό αποτέλεσμα της ακροδεξιάς ιδεοληψίας της ΝΔ όσα γίνονται στη Μόρια (Ηχητικό)

«Μικρά παιδάκια από τα εκατοντάδες ανήλικα που υπάρχουν στη Μόρια μαζεύουν όποιο ξυλαράκι βρουν και το καίνε μέσα σε τενεκέδες»

Για τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου καθώς εκεί στοιβάζονται περισσότεροι από 19.000 άτομα μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς που είναι και τομεάρχης Αθλητισμού του κόμματος και επισήμανε ότι αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα της ακροδεξιάς ιδεοληψίας της ΝΔ.

Στην Ευγενία Χατζηγεωργίου ο κ. Μπουρνούς εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη Μόρια με 5.680 ανθρώπους και τώρα μιλάμε για τετραπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών εκεί και αναφέρθηκε και στην απουσία διαχειριστικής ικανότητας εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ αν και πριν από τις εκλογές φαινόταν ότι θα έχουμε αυξημένες ροές.

Η Νέα Δημοκρατία στις 8 Ιουλίου διέκοψε το πρόγραμμα αποσυμφόρησης προς την ενδοχώρα, εξήγησε ο κ. Μπουρνούς, για να ικανοποιήσει το ακροδεξιό κοινό της γνωρίζοντας ότι θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους νεοεγκλεγέντες δημάρχους και περιφερειάρχες της ενδοχώρας που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα.

Αυτό έχει τραγικές συνέπειες και για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό του νησιού και σύμφωνα με τον βουλευτή Λέσβου μιλάμε για συνθήκες ζούγκλας ενώ τα σημεία που έγινε η επέκταση δεν έχουν καν ηλεκτρικό ρεύμα με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους σε τέτοιες καιρικές συνθήκες ειδικά τώρα που ο χειμώνας έχει θεριέψει.

Μικρά παιδάκια από τα εκατοντάδες ανήλικα που υπάρχουν στη Μόρια μαζεύουν όποιο ξυλαράκι βρουν και το καίνε μέσα σε τενεκέδες, εξήγησε ο βουλευτής, προσπαθώντας να ζεσταθούν φορώντας ανοιχτές καλοκαιρινές παντόφλες. Αυτή είναι η πραγματικότητα αυτού του σκότους και η μόνη ακτίδα φωτός ξεκίνησε με την κινητοποίηση ντόπιων σε συνεργασία με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα μέσω facebook και στην ομάδα ««Αλληλεγγύη για όλους» Λέσβου». Αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκες, χειμωνιάτικα ρούχα κ.ο.κ. και ο βουλευτής κάλεσε τους ακροατές να συμμετάσχουν και να προσφέρουν ό,τι μπορούν ώστε να μην χάσουμε άλλο κόσμο, να μην έχουμε άλλους νεκρούς.

Οι απαντήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ θα ήταν κωμικοτραγικές, εξήγησε ο κ. Μπουρνούς, αν δεν επηρέαζαν άμεσα χιλιάδες ζωές μεταναστών, προσφύγων και ντόπιων γι` αυτό και τελικά δεν είναι κωμικοτραγικές αλλά εξοργιστικές.

Ο κ. Μπουρνούς μίλησε για την κατάντια και την πολιτική και σχολίασε τις ευθύνες και των αρμόδιων του υπουργείου αλλά και τις εξοργιστικές δηλώσεις του δημάρχου Μυτιλήνης και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου του οποίου το πρωτοχρονιάτικό μήνυμα έκανε λόγο για συνεχές του ελληνικού IQ και τα 4.000 χρόνια συνεχούς χριστιανικής θρησκείας λες και υπήρχε χριστιανισμός πριν από τα 2.000 έτη.