ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Γιάννη Μπουρνού για τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις του Σαββάτου.

Αδυνατώ πραγματικά να καταλάβω, γιατί κάποιοι επέμειναν να πραγματοποιήσουν χθες την αντιφασιστική διαδήλωση στη Μυτιλήνη, ενώ είχαν ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι ο χαρακτήρας της διαδήλωσης – ο ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ στηρίζει τις αντιφασιστικές πρωτοβουλίες – αλλά η επιλογή κάποιων να μην αναβληθεί η διαδήλωση σε μια στιγμή που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται πανελλαδικά και όλοι – κρατικοί και μη κρατικοί φορείς, αλλά και πολίτες – παίρνουν τα μέτρα τους, για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Η Αριστερά και οι προοδευτικοί άνθρωποι πρέπει να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα οργάνωσης, αλληλεγγύης και προστασίας της κοινωνίας κι όχι να λειτουργούν ανεύθυνα με γνώμονα την αυτοεπιβεβαίωση.

Δυστυχώς, οι αφορμές για αντιφασιστικές διαδηλώσεις δεν θα εκλείψουν την επόμενη περίοδο. Ας επικεντρωθούμε τώρα σε άλλου τύπου συλλογικές δράσεις. Στην ψηφιακή ενημέρωση του κόσμου κόντρα στον διάχυτο ανορθολογισμό και τη συνομωσιολογία, για να καταπολεμηθεί ο φόβος και να προστατευθεί αποτελεσματικά η τοπική κοινωνία.

Αλλά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη προς τις ευπαθείς ομάδες, όπως έπραξαν οι εθελοντές αιμοδότες μας στη Μυτιλήνη, που μάζεψαν 131 μονάδες αίματος σε μια στιγμή που στις μεγάλες πόλεις οι ελλείψεις προκαλούν σημαντικά προβλήματα σε όσους το χρειάζονται σε τακτική ή έκτακτη βάση.