ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΗΜΝΟΥ – ΑΓ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

Σε εκδήλωση – συζήτηση καλούν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις « ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ» και «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΛΛΗΜΝΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΣΥΜ.Π. ΑΝ» με κύριο θέμα τη δημιουργία  Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (ΤΣΠ)  Λήμνου-Αγ. Ευστρατίου.

Το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας αποτελεί ένα δίκτυο τοπικών φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων, που έχει ως στόχους:

α)  την ανάπτυξη και προώθηση της ποιότητας και μοναδικότητας των παραγόμενων ή/και τυποποιούμενων-μεταποιούμενων γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων, καθώς επίσης και των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης και τουρισμού, 

β)  τη διατήρηση και βελτίωση του καλού ονόματος, της φυσιογνωμίας, της ταυτότητας, καθώς επίσης και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών του τόπου μας.

Στην αναγκαιότητα ύπαρξης του ΤΣΠ στο νησί έχουν καταλήξει και άλλες πρωτοβουλίες, τόσο πρόσφατες (Lemnos Philema, Ελληνικό Πρωινό), όσο και παλαιότερες (Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου, προγράμματα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος).

Το Τ.Σ.Π αφορά τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που έχουν έδρα της παραγωγικής τους δραστηριότητας στη Λήμνο και Αγ. Ευστράτιο.  Σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν παραγωγοί τοπικών προϊόντων (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς), επιχειρήσεις τυποποίησης ή μεταποίησης τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφεία τουρισμού, καθώς επίσης και Δήμοι, Ομάδες Τοπικής Δράσης, επιμελητήρια, αγροτικοί και λοιποί συνεταιρισμοί, συλλογικότητες της κοινωνίας των πολιτών,  φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, κλπ.

Όλοι οι παραπάνω καθώς και κάθε μεμονωμένος πολίτης, καλούνται να συμμετέχουν στην εκδήλωση (Τετάρτη 24 Αυγούστου ώρα 08,00΄μμ – κινηματοθέατρο «Μαρούλα») προκειμένου να συζητηθεί η δρομολόγηση της δημιουργίας Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Λήμνου – Αγ. Ευστρατίου, ως εξαιρετικά σημαντικού μοχλού ανάπτυξης για τα δύο νησιά.