ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Επίκειται κατάργηση του διοικητικού Πρωτοδικείου και του Εφετείου;

διακστήρια

Στην πρόσφατη  γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης η συζήτηση σχετικά με το ασφαλιστικό κάποια στιγμή έφτασε σε «κρίσιμο σημείο».

Η πλειοψηφία των νέων δικηγόρων φάνηκε ότι συμφωνεί με τις βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης για τις εισφορές των νέων επιστημόνων , σε αντίθεση με τους «παλιούς» που επιμένουν να είναι κατά.

Και ενώ ο κίνδυνος να έχανε το προεδρείο τον έλεγχο επί των αποφάσεων της συνέλευσης για το σχετικό θέμα ήταν υπαρκτή, ο πρόεδρος του κ. Δημήτρης Καλίας, έριξε την … βόμβα: «Επίκειται κατάργηση του διοικητικού Πρωτοδικείου και του Εφετείου και μεταφορά τους στον Πειραιά.»

Οπως ήταν φυσικό, η συζήτηση αμέσως έφυγε από το ασφαλιστικό και κατευθύνθηκε εκεί.

Επειδή η καταγγελία του κ. Καλία είναι βαριά, πολύ περισσότερο όταν έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να δημιουργήσει ιατροδικαστική υπηρεσία με έδρα στη Μυτιλήνη, ακριβώς επειδή υπάρχει το εφετείο (που κατά τον κ. Καλία  θα καταργηθεί και θα μεταφερθεί στον Πειραιά) το ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα και ιδού τι βρήκαμε:

1. Δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός ούτε καν η σκέψη..
2. Αντίστοιχες  αναφορές για επικείμενες «καταργήσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων» γίνονται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Συμπέρασμα; Οταν φαίνεται ότι μπορεί να χάσουμε μια συνέλευση τότε «πετάμε την μπάλα στην εξέδρα» και «στρίβουμε δια του αρραβώνος» ανασύροντας τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα διάφορα …non papers.

Παλιά κόλπα των φοιτητικών αμφιθεάτρων που με ενδιαφέρον βλέπουμε ότι χρησιμοποιούνται και στις συνελεύσεις ενός από τους επιστημονικούς φορείς του τόπου μας…