ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Επίσκεψη του Γ. Σπιλάνη σε Ικαρία και Σάμο

Επίσκεψη μιας εβδομάδας σε Ικαρία και Σάμο πραγματοποιεί από τη Πέμπτη 23 μέχρι και τη Πέμπτη 30 Γενάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Γιάννης Σπιλάνης.

Με την ιδιότητα του ως Προέδρου της «Επιτροπής Ιαματικού Τουρισμού και Τουρισμού Ευεξίας» ο Γ. Σπιλάνης θα έχει συναντήσεις με τους Δημάρχους των νησιών προκειμένου να εξεταστούν τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα σχετικά με την αδειοδότηση των πηγών. Με την ευκαιρία θα συζητηθούν και οι δυνατότητες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές και να εκσυγχρονιστούν για να προσελκύσουν ένα ευρύ κοινό που αναζητεί όχι απλά τη θεραπεία, αλλά τη χαλάρωση και την ευεξία. 

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους φορείς ώστε να εξεταστεί με ποιόν τρόπο η ανάπτυξη του τουρισμού ευεξίας, που συνδυάζεται απόλυτα με την διατροφή, το περιβάλλον, τις υπαίθριες δραστηριότητες κα,  μπορεί να γίνει η βάση για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης των νησιών μας. Στόχος είναι να σχεδιαστούν δράσεις που να μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2021-27. 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θεωρεί απαραίτητο ως Περιφέρεια Β. Αιγαίου «να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» σε ότι αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των νησιών μας και καλεί όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση.