ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ερ. Χιωτέλη: Γενική απεργία την Πέμπτη στη Λέσβο, απαιτούμε απόσυρση των ΜΑΤ και της επίταξης (Video)

Κατ. Μπρέγιαννη

Ο κόσμος παραμένει και περιφρουρεί τα μέτωπα ενημέρωσε η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη και περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα της ημέρας στη Λέσβο, την βαρβαρότητα των ΜΑΤ, τις συγκρούσεις και τα εκδικητικά σπασίματα των αυτοκινήτων των κατοίκων του νησιού.

«Μετά από μια τεράστια συγκέντρωση που ελάχιστα κανάλια έδειξαν, ο κόσμος μοιράστηκε στο Διαβολόρεμα και στην Καράβα. Ο κόσμος ήταν αποφασισμένος και οργανωμένος. Τα ΜΑΤ βρέθηκαν σε πολλή δύσκολη θέση. Μετά από εκατοντάδες χημικά που έριξαν, φωτιά που έβαλαν στο δάσος, χτύπησαν ανθρώπους, χτύπησαν μικρά παιδιά. Έβριζαν. Μας φώναζαν γκασμάδες, σεξιστικά σχόλια που δεν θέλω να αναφέρω».

«Ο κόσμος εξαγριώθηκε πάρα πολύ από αυτά και κάποια στιγμή έκαναν μεταβολή και έφυγαν. Τέλειωσαν μάλλον τα χημικά και δεν μπόρεσαν να τους ανεφοδιάσουν. Επέστρεφαν προς την Μυτιλήνη. Εκεί υπήρχε κόσμος που τους έβαλε στο κυνήγι και τους γύρισε πίσω. Αυτοί συνέχιζαν να ρίχνουν χημικά και άρχισαν να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. Μετά οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν πιο κοντά στην Μυτιλήνη».

«Τα ΜΑΤ εγκλωβίστηκαν ανάμεσα σε κόσμο από Μανταμάδο και Μυτιλήνη. Με την παρέμβαση του αντιδήμαρχου κ. Βέρρου μπόρεσαν και πέρασαν γιατί ο κόσμος δεν τους άνοιγε να φύγουν».

«Στο στρατόπεδο της Παγανής τα ΜΑΤ συνάντησαν κόσμο και άρχισαν να σπάνε όσα αυτοκίνητα υπήρχαν εκεί και να χτυπάνε τον κόσμο που βρήκαν εκεί. Οι κάτοικοι πολιόρκησαν τα ΜΑΤ τα οποία κατέφυγαν μέσα στο στρατόπεδο. Ο κόσμος παρέμενε απ΄ έξω και δεν τους άφησαν να βγουν. Τελικά με παρέμβαση νέων αστυνομικών δυνάμεων κατάφεραν να τους απελευθερώσουν».

«Ακόμα και τώρα μένει κόσμος στα μέτωπα και περιφρουρεί τους χώρους. Έχει κηρυχθεί απεργία αύριο και νέα συγκέντρωση. Απαιτούμε απόσυρση των ΜΑΤ και απόσυρση της επίταξης.» είπε κλείνοντας η Εριφύλη Χιωτέλη.