ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Εύλογη η ανησυχία των κατοίκων της Συκαμιάς – Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία.

Τις κυβερνητικές ακροδεξιές εμμονές και την ανικανότητα των κυβερνητικών και των τοπικών κομματικών στελεχών της ΝΔ καταδικάζει η Νομαρχιακή επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συμμερίζεται την ανησυχία των κατοίκων της Συκαμιάς για τη δημιουργία νέας δομής καραντίνας στη θέση του Stage 2.

Δελτίο Τύπου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τοποθετείται δημόσια ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη του τόπου στο θέμα της λειτουργίας του χώρου καραντίνας για τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες σε περιοχή της Σκάλας Συκαμνιάς.

 Είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων της Συκαμιάς και ιδιαίτερα της Σκάλας που πέντε τώρα χρόνια απέδειξαν ότι ξέρουν να βάζουν πλάτη στα δύσκολα και με τη στάση τους έκαναν τη Λέσβο γνωστή παγκοσμίως για την αλληλεγγύη της στους κατατρεγμένους.

Ανησυχούν για τη μετατροπή της κλειστής εδώ και λίγους μήνες δομής ολιγόωρης φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών γνωστής ως «Stage 2» σε δομή καραντίνας για τους νεοαφιχθέντες.

Το «Stage 2» όταν λειτουργούσε και μέχρι το κλείσιμο του και στη συνέχεια το κάψιμο του, πράξη για την οποία ακόμα δεν αποδόθηκαν ευθύνες, αποτελούσε χώρο βραχυπρόθεσμης παραμονής και όχι χώρο διαμονής έστω και 15 ημερών όπως αποφασίστηκε να είναι. Και φυσικά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μια νέα δομή όπως σχεδιάσθηκε και εκβιαστικά επιβλήθηκε από κυβερνητικούς – κρατικούς παράγοντες ερήμην των κατοίκων της περιοχής.

Η κυβέρνηση για μία φορά ακόμα αρνείται να τηρήσει τις υποσχέσεις της στο Λεσβιακό λαό, δημιουργώντας νέες οξύνσεις και αδιέξοδα. Χρησιμοποιεί την πανδημία ως άλλοθι και δεν προβαίνει στην υλοποίηση ακόμα και των δικών της αποφάσεων για μεταφορά κάθε νεοαφιχθέντος πρόσφυγα ή μετανάστη σε κατάλληλες δομές  στην ηπειρωτική χώρα.

Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των κατοίκων της Συκαμιάς, δεδομένου του ότι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Επιμένουμε και παλεύουμε με την κοινωνία του νησιού στην μόνη εφικτή λύση που μπορεί να υπάρξει: Στον άμεσο απεγκλωβισμό 20.000 προσφύγων και αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο νησί. Αριθμός που γιγαντώθηκε από τις κυβερνητικές ακροδεξιές εμμονές, τις παλινωδίες και την ανικανότητα των κυβερνητικών και των τοπικών κομματικών στελεχών.