ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Η επίσκεψη του πολιτικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Το διήμερο Παρασκευή 06/03 και Σάββατο 07/03 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του πολιτικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τον Νίκο Βούτση βουλευτή Ά Αθηνών – τ. Πρόεδρος της Βουλής, τον Γιάννη Ραγκούση βουλευτή Β’ Πειραιά – Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και τον Πάνο Λάμπρου μέλος της πολιτικής γραμματείας.

  • Την Παρασκευή 06/03 συναντήθηκε με τον Διοικητή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, όπου καταγγέλθηκε η δράση παρακρατικών ομάδων, με φαινόμενα παραποίησης αρχής και βιαιοτήτων εναντίον οχημάτων, εργαζομένων και δημοσιογράφων στον νησί της Λέσβου. Η Αστυνομική Διεύθυνση ενημέρωσε για την προετοιμασία δικογραφιών για όλα τα παράνομα και βίαια περιστατικά που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες. Το Σάββατο το πρωί ενημερωθήκαμε για την πρώτη δικογραφία σε βάρος 55 ατόμων. Αναμένουμε άμεσα και τις υπόλοιπες δικογραφίες να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης, όπως και την άμεση αντίδραση της Πυροσβεστικής και Αστυνομικής αρχής για να διευρυνθεί ο πιθανός εμπρησμός του σχολείου των προσφυγόπουλων.

Επίσης, στη συνάντηση με την Διοίκηση της 9ης Περιφερειακής Διεύθυνσης  Βορείου Αιγαίου του Λιμενικού Σώματος το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Διοικητή Βορείου Αιγαίου για την επιχειρησιακή δράση και την φύλαξη των συνόρων μας. Μας διαβεβαιώθηκε ότι όλα τα στελέχη του Λιμενικού σώματος δρουν πάντα με προτεραιότητα την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και τέθηκε η πάγια στάση μας για σεβασμό στους κανόνες που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • Το Σάββατο 07/03 ακολούθησαν οι συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ.Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.Κύτελη και τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου κ. Βέρρο. Σε όλες τις συναντήσεις τέθηκε ξεκάθαρα η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, την ανάκληση των επιτάξεων καθώς και η αντίθεση μας στη δημιουργία νέων κέντρων κλειστών ή ανοιχτών στα νησιά.