ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Η Ν.Δ. επένδυσε στην «καταστροφή του νησιού», αλλά της γυρνάει μπούμερανγκ!

Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις στη Λέσβο, που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν στην επικείμενη «καταστροφή»

Η ΝΔ και οι δυνάμεις που αυτή ελέγχει στο νησί   (Περιφέρεια και διάφοροι φορείς) εδώ και τρία χρόνια έχουν συγκροτήσει αυτό το αφήγημα και με επιμονή πορεύονται και πολιτεύονται με αυτό. Τι και αν η πραγματικότητα συνεχώς τους διαψεύδει; «Αν δεν σας κάνει αυτό το σενάριο έχουμε και άλλο«.  Αυτό λένε και κάνουν συνεχώς.

Να θυμηθούμε κατά σειρά;

Το δημοψήφισμα; Οι αγρότες θα χάσουν τις επιδοτήσεις τους λέγανε. Αυτοί όμως χάσανε το δημοψήφισμα και οι αγρότες παίρνουν για πρώτη φορά κανονικά και στην ώρα τους τις επιδοτήσεις τους.

Τις «καταστροφές που θα έφερνε η ασφαλιστική και η φορολογική μεταρρύθμιση» σε επαγγελματίες κι αγρότες; Όχι μόνο δεν έγινε έτσι αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των αγροτών του νησιού πραγματικά ανασάνε.

«Το τέλος του νησιού με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ;». Μονότονα επαναλαμβανόμενο κάθε εξάμηνο, μια «προφητεία» που δεν έχει εκπληρωθεί, ούτε πρόκειται να εκπληρωθεί ποτέ.

Αλλά και άλλες «καταστροφές» προέβλεπαν με κάθε ευκαιρία οι μίζεροι: Το «κλείσιμο παιδικών σταθμών και σχολείων» , «κατάργηση του ολοήμερου«, «τους κατοίκους της Βρίσας που ζούνε στο δρόμο«, «πλημμυροπαθείς να  μένουν στον αέρα» τα πάντα μια «καταστροφή»!

Σε όλες όμως έχουν διαψευστεί!

Εκεί που έχουν δώσει όμως τα ρέστα τους είναι στο προσφυγικό: «Το τέλος του τουρισμού στο νησί» επαναλαμβάνουν μονότονα, ακόμα και τώρα που έστω και με δυσκολίες όλα δείχνουν ότι αυτός ανακάμπτει.

Η ΝΔ και οι φορείς που αυτή ελέγχει επένδυσαν σε «καταστροφές» που ποτέ δεν ήλθαν. Ακόμα χειρότερα: Ενώ η Περιφέρεια είναι αυτή που εκ” του νόμου θα έπρεπε να παρεμβαίνει όπου υπάρχουν δυσκολίες όπως π.χ. στους αγρότες ή στον τουρισμό απλά στέκεται στην άκρη και παρακολουθεί.

Η ΝΔ επένδυσε και επενδύει στην «καταστροφή του νησιού» με όλους τους πιθανούς τρόπους: Η παραπληροφόρηση είναι ένας από αυτούς. Δεν της βγήκε όμως και αυτό που της έμεινε είναι οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι της που περιμένουν το επόμενο ψέμα της για να το σπείρουν στους καφενέδες.