ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Ιστορικός περίπατος στο κάστρο της Μυτιλήνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΟΥΛΜΠΑΡΑΣ ΚΑΙ ΚΙΟΣΚΙ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ «ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΤΣΙ»

 

Με τον Παύλο Τριανταφυλλίδη σήμερα Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 6,30 το απόγευμα

Η πρώτη των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι», θα πραγματοποιηθεί ΜΕΘΑΥΡΙΟ Τετάρτη 29 Ιουλίου στις 6.30 το απόγευμα.

Πρόκειται για έναν iστορικό περίπατο στο εμβληματικό πάνω κάστρο της πόλης με τίτλο «Από την αρχαία ακρόπολη στους τελευταίους Οθωμανούς. Στο κάστρο της γειτονιάς μας».

Με «ξεναγό» τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, δρ. Παύλο Τριανταφυλλίδη, θα περπατήσουμε στο πάνω κάστρο της Μυτιλήνης γνωρίζοντας άγνωστα σημεία της μακραίωνης ιστορίας του. Θα επισκεφθούμε αναστηλωμένα σημεία του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα πρόσφατα ανασκαφικά ευρήματα και τη σημασία τους.

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα είναι στις 6.30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών 8ης Νοεμβρίου και Γατελούζων (απέναντι από τια σπίτια των Αξιωματικών – ΣΟΑ) στο Κιόσκι.

Κατά την περιήγηση συνίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ οι συμμετέχοντες πρέπει να κρατάνε τις προβλεπόμενες μεταξύ τους αποστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού covid 19.