ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Κώστας Αρβανίτης: Η δομή του Καρά Τεπέ έγινε για να μείνει. Το παιχνίδι είναι σικέ

Δεύτερη μέρα της επίσκεψης στη Μυτιλήνη της ομάδας ευρωβουλευτών της GUE/NGL της ευρωομάδας της αριστεράς.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Κώστα Αρβανίτη, μας είπε τις σκέψεις του και τα συμπεράσματα του για τη νέα δομή του Καρά-Τεπέ.

-Σημείωσε ότι είναι σταθερή θέση της GUE/NGL της ευρωομάδας της αριστεράς η μαζική μετεγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα υπάρχει σχετικό ψήφισμα  από 169 ευρωβουλευτές. Από την Ελλάδα, το ψήφισαν μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. *

-Η δομή του Καρά Τεπέ φαίνεται ότι έγινε για να μείνει. Δεν θα είναι προσωρινή.

-Παρόλο που η κυβέρνηση δεν λέει τι ακριβώς σκέφτεται, πιθανώς το νέο ΚΥΤ  δεν θα είναι κλειστό, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χρηματοδοτεί  κλειστές δομές.

-Ο χώρος είναι ακατάλληλος, απόλυτα εκτεθειμένος στον Βοριά. Αναμένεται δύσκολος χειμώνας.

-Όταν οι κυρίαρχοι νεοφιλελεύθεροι της  Ευρωπαικής  Ένωσης μιλούν για αλληλεγγύη (solidarity) εννοούν χρήματα. Χρηματική βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου οι πρόσφυγες-μετανάστες να μένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά μας και την Ελλάδα. Η ομάδα της ευρωπαικής αριστεράς όταν μιλά για αλληλεγγύη  εννοεί μαζική μετεγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών σε όλες τις χώρες της ΕΕ

-Όταν η Ευρώπη μιλά για την Ελλάδα σύνορο και φρούριο της Ευρώπης, εννοεί αποκλειστικά τους πρόσφυγες. Όταν οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο η Ευρωπαϊκή Ένωση απλώς παρακολουθεί.

-Το παιχνίδι μεταξύ Ελληνικής κυβέρνησης, Μητσοτάκη, Μηταράκη και της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής  Ένωσης είναι σικέ. Η Ευρώπη στα πλαίσια της αλληλεγγύης, όπως την εννοεί, θα πληρώνει την Ελλάδα και η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε να γίνουν στα νησιά του Αιγαίου, γιγάντια ΚΥΤ δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χιλιάδων ανθρώπων.

 

*https://www.avgi.gr/arheio/366335_kraygi-169-eyroboyleyton-apo-6-politikes-omades-toy-ek-aposymforisi-tis-elladas-me0