ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Μέρα (και νύχτα) ντροπής

Του Στρατή Πάλλη

Σάββατο 1η Μαρτίου 2020.Ο περιφερειάρχης Β.Αιγαίου, μόλις πληροφορείται ότι  καταφθάνουν δέκα βάρκες στις ακτές της Λέσβου (οι μισοί επιβάτες γυναικόπαιδα) αναφωνεί στο διαδίκτυο: ” Εισβολείς! Πράκτορες! Στρατιώτες του Ερντογάν! ” *  

Στη συνέχεια στήνει μπλόκο με ομοίους του στη διασταύρωση της Μόριας και παρεμποδίζει το όχημα του Λιμενικού να μεταφέρει πρόσφυγες στο ΚΥΤ.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, με την ηθική χορηγία του βουλευτή της ΝΔ Χ.Αθανασίου, καλεί τους πολίτες να στήσουν μπλόκα στα  σύνορα ( !!! ) του Δήμου ώστε οι πρόσφυγες -μετανάστες να μην φτάνουν στη Μόρια, να παραμένουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Δυτ.Λέσβου.

Στο λιμάνι της Θερμής “αγανακτισμένοι” πολίτες παρεμποδίζουν την αποβίβαση προσφύγων που έχουν ρυμουλκηθεί από σκάφος του Λιμενικού. Τους πετούν μπουκάλια, ξυλοκοπούν δημοσιογράφους, καταστρέφουν κάμερες, προπηλακίζουν την εκπρόσωπο της Υπατης Αρμοστείας, υβρίζουν στην παραμικρή αντίρρηση γιά τη χριστιανική συμπεριφορά τους.

Στη Σκάλα Σκαμνιάς το κατάλυμα της Υπατης Αρμοστείας πυρπολείται. Στο μπλόκο της ΔΕΗ καταστρέφουν αυτοκίνητα ΜΚΟ , ξυλοκοπούν τους επιβάτες.Εκτοξεύουν απειλές και βιαιοπραγούν σε διερχόμενους που δεν τους είναι αρεστοί.Καλούν στα όπλα γιά νυχτερινές επιδρομές , επώνυμα , μέσω διαδικτύου.

Η Αστυνομία εκκωφαντικά απούσα από όλα αυτά, αλλά επιδεικτικά παρούσα στη Σκαμνιά προκειμένου να ελέγξει μιά χούφτα αλληλέγγυων που μοίραζαν κουβέρτες.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του νόμου, της τάξης και του κακού συναπαντήματος, επιταχύνει στον ακροδεξιό κατήφορο. Ούτε λέξη στο ΚΥΣΕΑ γιά αποσυμφόρηση. Ούτε λέξη γιά τις ακρότητες στη Λέσβο.Η κυβέρνηση όχι μόνο ανέχεται τις βιαιότητες  των ομοιδεατών της, αλλά τους κλείνει και το μάτι. Ευνοεί τη γιγάντωση της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Στέλνει στο διάβολο την κοινωνική ειρήνη και την ομαλότητα. Τσαλαπατά την ασφάλεια των φιλήσυχων πολιτών. Καταρρακώνει την αξιοπρέπειά τους. Και όλα αυτά μόνο και μόνο γιά να κρατήσει ζωντανά τα απεχθή και καταδικασμένα σε αποτυχία σενάρια της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής. Και όρθιο το μαστίγιο της εξουσίας της με τη συνδρομή ενός αναδυόμενου παρακράτους.

Εδώ που ξεπέσαμε, πόση ψυχραιμία, πόση αυτοσυγκράτηση και πόση επιμονή θα χρειαστούμε; Πόσος καιρός, πόση ενότητα και πόσος κόπος θα απαιτηθεί γιά ανακτήσουμε το ανθρώπινο πρόσωπό μας και να αποκαταστήσουμε το όνομα του νησιού μας;

Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καταφέρει να καταστρέψει εντελώς το λεγόμενο κράτος δικαίου. Ας ελπίσουμε επίσης ότι στους αρμούς που δεν έχουν ακόμα καταστραφεί περιλαμβάνεται και η εισαγγελία Μυτιλήνης. Η οποία, μεταξύ άλλων , διαθέτει ένα εργαλείο που ονομάζεται αυταπάγγελτη δίωξη. Και ο θεός βοηθός της.

* Με το δίκιο του, αφού το ΚΥΣΕΑ, στη γραμμή της πανικόβλητης κυβέρνησης, ανάγει ένα (σοβαρό) ζήτημα τάξης σε “ασύμμετρη απειλή κατά της εθνικής ασφάλειας”. Η κυβέρνηση σε γραμμή Μουτζούρη και αντιστρόφως.

Στρατής Πάλλης