ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Με πυξίδα τον πολίτη: Για το έργο Αναβάθμισης του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας στη Μυτιλήνη.

—Χαιρόμαστε που μετά την δημόσια παρέμβασή μας στις 31—Μαίου 2020, την συμβολή τοπικών ΜΜΕ και τις διαμαρτυρίες των Συλλόγων Γονέων, η Δημοτική αρχή άλλαξε στάση και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η εκτέλεση του παραπάνω έργου, αποσύροντας την εισήγησή για διάλυση της δημοπρασίας, που είχε φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαΐου.

Θυμίζουμε ότι ο λόγος που η εργοληπτική εταιρεία ζητούσε την διάλυση της εργολαβίας, ήταν ότι η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να εξασφαλίσει τις αναγκαίες λυόμενες αίθουσες, για να είναι δυνατή η εκτέλεση των έργων στα κτίρια, ενέργεια που τώρα προωθεί, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αρχικού προϋπολογισμού 2.590.000 ευρώ που χρηματοδοτήθηκε το 2018, δημοπρατήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2019 και συμβασιοποιήθηκε στις 5 Αυγούστου 2019, με ποσό 1.217.500 ευρώ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Περιλαμβάνει οικοδομικές και ηλεκτρομηχανικές εργασίες με βάση όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με στόχο την καλύτερη λειτουργικότητα του σχολικού συγκροτήματος και των συνθηκών ασφαλείας.

Ελπίζουμε να μην υπάρξει άλλη ολιγωρία και το χρησιμότατο αυτό έργο να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ