ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ “ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ” ΚΑΙ “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ”, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ

Οι παρατάξεις μας καταδικάζουν την τραμπούκικη και φασιστική συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας ακροδεξιών – που δυστυχώς κατοικοεδρεύουν στα εντός εκτός και επί τα αυτά της Νέας Δημοκρατίας- πού εκδηλώθηκε εναντίον γυναικών δημοτικών συμβούλων τις οποίες στοχοποίησαν με ψεύδη, με χυδαίες βρισιές και σεξιστικές αναφορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το προσφυγικό.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του αντιδημάρχου πολιτισμού κ. Τσακύρη, που αντί να τοποθετηθεί υπέρ ή κατά της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση της ΝΔ νέας δομής φυλακής το νησί μας, εξαπέλυσε ένα παραλήρημα εναντίον των ιδεολογικών του αντιπάλων, σπέρνοντας εντός της αίθουσας μίσος και διχόνοια, αλλά και εισπράττοντας ταυτόχρονα ως «ανταμοιβή» το χειροκρότημα της «ομάδας»

Η ίδια ομάδα, διάσπαρτη στο πλήθος, προκάλεσε αρνητικό κλίμα και κατά των επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι εν τέλει σταδιακά αποχώρησαν από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία παρευρίσκονταν μετά από πρόσκληση της δημοτικής αρχής. Καταδικάζουμε αυτή την απρέπεια και προσβολή κατά αυτών των ανθρώπων, που φυλάσσουν τα σύνορα, διασώζουν ανθρώπους και συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας όλων μας.

Είναι σαφές ότι η στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων και η υποκίνηση γιουχαΐσματός τους από τη συγκεκριμένη ομάδα, με τον Κώστα Αλβανόπουλο (εκλεγμένος στην Κοινότητα Μυτιλήνης) να βρίζει και να απειλεί και τους άλλους να συμμετέχουν ως κλακαδόροι, απέβλεπε στο να αποπροσανατολίσει, ώστε να κρυφτούν αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν ακόμα μια δομή στο νησί και να πέσουν τα βάρη στην αντιπολίτευση και στα σώματα ασφαλείας που δήθεν δεν φυλάσσουν καλά τα σύνορα.

Η συγκεκριμένη ομάδα, τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την αγωνία του κόσμου σε σχέση με το προσφυγικό, αποπροσανατολίζει την κοινωνία χρησιμοποιώντας τα εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα, τα οποία ευτελίζει στο βωμό ρατσιστικών ιδεολογημάτων. Δηλητηριάζει και διχάζει την κοινωνία του νησιού με ψεύδη, ανυπόστατες φήμες και συκοφαντίες εναντίον συμπολιτών μας, στερώντας της την δυνατότητα να αντιμετωπίσει με ηρεμία και νηφαλιότητα το πρόβλημά της.

Καλούμε τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να καταδικάσει αυτή την συμπεριφορά και να αποστασιοποιηθεί, προκειμένου να συμβάλλουμε από κοινού στην εξάλειψη των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Να διαχωρίσει τη θέση του από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του αντιδημάρχου του κ. Τσακύρη εναντίον της συναδέλφου του δημοτικής συμβούλου κας. Ανδρεαδέλλη, που προκάλεσαν και τα επεισόδια σε βάρος της. Ο κ. Τσακύρης είναι αυτός που απασχόλησε τον τοπικό τύπο, εκτός των άλλων, με το να αναλαμβάνει νομικές υποθέσεις ενάντια στα συμφέροντα της Δημοτικής αρχής που εκπροσωπεί. Δεν δικαιούται λοιπόν να κουνά το δάχτυλο και να στοχοποιεί συναδέλφους που έχουν να επιδείξουν μόνο εθελοντισμό, ανιδιοτέλεια και κοινωνική προσφορά.

Σοβαρές ευθύνες έχει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηγιάννης που επέτρεψε να συμβούν όλα αυτά και δεν εφάρμοσε τον κανονισμό ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της συζήτησης και να προστατέψει τους δημοτικούς συμβούλους.

Εμείς έχουμε σαφή θέση ενάντια στην δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας. Απαιτούμε την αποσυμφόρηση του νησιού μας και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τοπικής κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα αυτών που ταϊζουν, ποτίζουν τους πρόσφυγες και θα αναλάβουν την «εργολαβία» της δημιουργίας των νέων φυλακών που σχεδιάζουν.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε ως κοινωνία, να παραμερίσουμε τα κηρύγματα μίσους αυτών των ανθρώπων και να επιστρέψουμε στη λογική, τη νηφαλιότητα και στις αξίες της Δημοκρατίας και του Χριστιανισμού.

Να μην επιτρέψουμε να επικρατήσουν ξανά οι μισάνθρωπες θεωρίες και πρακτικές του ρατσισμού και του φασισμού.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που, στο όνομα τέτοιων ιδεών και συμπεριφορών, αιματοκυλίσθηκε η ανθρωπότητα με δεκάδες εκατομμύρια αθώων θυμάτων, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε πολέμους με πείνα και στερήσεις. Αλλά και σε περιόδους που έπρεπε να ανθεί η δημοκρατία, η ελευθερία και η ασφάλεια όλων των συμπολιτών μας, υπήρξαν εξορίες σε ξερονήσια, διωγμοί λόγω κοινωνικών φρονημάτων και περιθωριοποίηση αυτών που αγωνίστηκαν ενάντια στους κατακτητές για την ελευθερία και την δημοκρατία

Η κοινωνία μας πρέπει να κλείσει το δρόμο στο νεοφασισμό. Να αποδείξει πως δεν ξεχνά την ιστορία αλλά διδάσκεται από αυτήν. Να απομονώσει τους ανθρώπους που σπέρνουν το μίσος τον ρατσισμό και την διχόνοια, διαφυλάσσοντας την ενότητα του κοινωνικού ιστού.

Κάνουμε έκκληση στους νέους μας, αλλά και στους μεγαλύτερους, να συστρατευτούν – από οποιαδήποτε ιδεολογική αφετηρία- σε ένα καινούργιο αγώνα κατά του φασισμού, για να μην καταστρέψουμε ξανά ότι όμορφο έχουμε φτιάξει οι άνθρωποι με αγάπη, με συνεργασία και αλληλεγγύη.

Για την παράταξη ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ανδρεαδέλλη Βασιλική

Ζερβού Μαρία

Μαλλιαρός Δημήτρης

Χιωτέλλη Εριφύλη

Για την ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Κωνσταντίνος Αστυρακάκης

Κατζανός Γεώργιος

Ψωμάς Θεόδωρος