ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Οι κάτοικοι της Μόριας

Οι κάτοικοι της Μόριας ζητούν την «αποσυμφόρηση» του τόπου τους.

Οι πρόσφυγες της Μόριας ζητούν τον απεγκλωβισμό τους.

Γιατί λοιπόν οι κάτοικοι της Μόριας είναι αντίθετοι με τη διαμαρτυρία των προσφύγων; Μοιάζει παράλογο.

Η απορία μας λύθηκε χτες το απόγευμα όταν παρακολουθήσαμε από το ΝΗΣΙ τη συνάντηση των τοπικών αρχόντων με τους κατοίκους της περιοχής, όπου καταγράφηκαν σχόλια γελοία, τραγικά και ποινικά κολάσιμα. Είδαμε ποιοι είναι αυτοί που με την αδυναμία τους να παρέμβουν πολιτικά και κατευναστικά, ξεσηκώνουν τους κατοίκους και τους οδηγούν στο παράλογο, βαθαίνοντας το χάσμα, μεταξύ ντόπιων και προσφύγων, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα και ένταση στην περιοχή.

Ανύπαρκτοι πολιτικά, μ” ένα τηλέφωνο στο χέρι. Ναι Νότη μου (Μηταράκης), υποσχέσου μας πότε θα φύγει η δομή από την Μόρια. Ναι Μιχάλη μου (Χρυσοχοίδης) στείλε αστυνομία να μας φυλάξει. Λες και δεν χορτάσαμε από μεγάλα λόγια, υποσχέσεις και ψέμματα.

Είναι οι ίδιοι που παρατηρούσαν ατάραχοι, τα σκουπίδια να μαζεύονται βουνό και να πνίγουν την δομή της Μόριας, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία ντόπιων και προσφύγων. Και τώρα αναίσχυντα ζητάνε από τους πολίτες να βρούνε λύση. «Δεν έχουν την ευθύνη της Μόριας, δεν έχουν την ευθύνη του εργολάβου καθαριότητας«. Δεν έχουν καμία ευθύνη. Είναι απλές μαριονέτες. Βάζουν τον κόσμο της Λέσβου μπροστά για να καλύψουν τη δική τους ανεπάρκεια. Η πολιτική τους, οδηγεί στο αναπόφευκτο: θα έχουμε θύματα.

Πρέπει να το προλάβουμε. Πρέπει να το σταματήσουμε.

Οι κάτοικοι της Μόριας αν πραγματικά αγαπάνε τον τόπο τους στην επόμενη διαμαρτυρία ας ενώσουν τη φωνή τους με τη φωνή των προσφύγων και ας κατέβουν όλοι μαζί στην προκυμαία, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση που τους γυρνά την πλάτη και στους ανεπαρκείς πολιτικάντηδες.

Ανοίξτε τα νησιά! Πριν να είναι αργά…