ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ο αποχαρακτηρισμός του πευκοδάσους της Λέσβου

φωτογραφία από https://www.stonisi.gr/

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης  κατά την συγκρότηση του «επιτελικού» του κράτους κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μετέφερε το αντικείμενο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τώρα προχωρά στην αφαίρεση  μεταναστευτικών αρμοδιοτήτων από αυτό το Υπουργείο καθώς και από το Υπουργείο Ναυτιλίας ( Λιμενικό) και τις παραχωρεί στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή.

Προτείνουμε στον κ. Μηστοτάκη  να εκχωρήσει στον κ. Στεφανή και αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Έτσι θα προχωρήσει πιο «επιτελικά» ο αποχαρακτηρισμός του πευκοδάσους της Λέσβου  και η μετατροπή του σε πολεοδομικό συγκρότημα 7000 κατοίκων. Ίσως έτσι μπορέσουν και γλυτώσουν από διώξεις ,δικαστήρια, παραβάσεις καθήκοντος,απολύσεις και ποινές , μερικές δεκάδες γενικοί γραμματείς , διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι, περιβαλλοντικών, πολεοδομικών, δασικών, αστυνομικών, αυτοδιοικητικών και λοιπών αρχών, που αναγκαστικά εμπλέκονται στον αποχαρακτηρισμό του δάσους.

Αυτό επιτάσσει η επιτελικότητα. Τα υπόλοιπα (Σύνταγμα, νόμοι, κράτος δικαίου και λοιπές λεπτομέρειες ), υποκλίνονται μπροστά στον ιερό σκοπό της κατασκευής στρατοπέδου συγκέντρωσης για πρόσφυγες και μετανάστες .