ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

Ο κ. Κύτελης έμεινε μόνος του να σέρνει τον αραμπά!

«ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα υποτέλειας και υπηρέτησης  της κομματικής σκοπιμότητας σε βάρος του συμφέροντος του τόπου.

Πράγματι χτες η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής (με ελάχιστες εξαιρέσεις που αν και διαφοροποιήθηκαν στα λόγια στο τέλος σήκωσαν το χεράκι) έδωσε μαθήματα για το πώς μπορείς να κάνεις το άσπρο μαύρο προκειμένου να υπηρετήσεις τις κομματικές εντολές και όχι το συμφέρον του λαού που σε εξέλεξε.

Έτσι με περισσό  ζήλο ο κ. Κύτελης, ο κ. Χατζηγιάννης, ο κ. Τζιμής και ο κ. Τσακίρης ανέλαβαν να μας πείσουν πως η δημιουργία νέας δομής στην περιοχή «Καράβα» είναι «φως στο βάθος του τούνελ» και πως η επίταξη είναι μια συνήθης τακτική, μπερδεύοντας την επίταξη με την επιστράτευση εργαζομένων σε περίοδο απεργίας.

Προσπάθησαν να μας πείσουν πως η επίταξη είναι για να προστατευθεί το συμφέρον μας, το οποίο εμείς οι αδαείς δεν το αντιλαμβανόμαστε, ενώ εκείνοι οι σοφοί και άριστοι το γνωρίζουν καλύτερα.

Αρνήθηκαν να καταδικάσουν την επίταξη την «Καράβας» και να ζητήσουν την ανάκληση της απόφασης. Αρνήθηκαν να εναρμονιστούν με την απόφαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και να μην πάρουν μέρος στη σύσκεψη με Μηταράκη.

Αρνήθηκαν την πρόταση μας για πανλεσβιακή κινητοποίηση και κάλεσμα του κ. Μηταράκη στη Λέσβο.

Αρνήθηκαν όλα όσα σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ακόμα και ο κ. Μηταράκης δέχθηκε να ‘ρθει στη Λέσβο. Ο κ. Κύτελης όμως και η πλειοψηφία της Δημοτικής αρχής του Δήμου Μυτιλήνης δεν δέχτηκαν ούτε να το ζητήσουν, δεν δέχτηκαν να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο από όσα είχαν δεσμευτεί στα κομματικά τους αφεντικά.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης η Δημοτική παράταξη του κ. Κύτελη υπέγραψε την υποθήκευση του μέλλοντος του τόπου μας χωρίς καμιά ντροπή!

Και όταν απομονώθηκαν από τις αποφάσεις των άλλων δημοτικών συμβουλίων των νησιών και αυτής της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έμειναν μόνοι να σέρνουν τον αραμπά, ψέλλισαν κάτι για προϋποθέσεις που άλλαξαν(μέσα σε μια νύχτα) και τα μάζεψαν, γιατί κατάλαβαν πως ούτε η σύσκεψη δεν το άντεξε τέτοιο ρεζίλι και αυτοακυρώθηκε!

Τόσο υποτελείς και τόσο επικίνδυνοι!!!

Αγαπητοί συμπολίτες!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με αυτούς που αγωνίζονται

α)Για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών για να επιστρέψει η ηρεμία στο νησί μας αλλά και για να ζουν οι πρόσφυγες στις υπάρχουσες δομές (που θα λειτουργούν στα όρια της χωρητικότητας. τους)  σε ανθρώπινες συνθήκες.

β)Για αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα

γ)Για μια Ευρώπη με ανοιχτά σύνορα.

Αρνούμαστε τη δημιουργία οποιασδήποτε νέας δομής στο νησί μας.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ