ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Ο Κ. Μητσοτάκης για την ανάπτυξη του νησιού: Εταξε αυτά που κάνει ήδη η κυβέρνηση και έδωσε απαντήσεις σαν πρωτοετής σπουδαστής ιδιωτικού ΙΕΚ

Δεν πρέπει να έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένα τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, από τις …επιδόσεις του αρχηγού τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις αναπτυξιακές προτάσεις που αφορούν το μέλλον του νησιού. Αφού και οι ίδιοι, όπως και ο Κ. Μητσοτάκης έχουν επενδύσει στην …»καταστροφή του νησιού εξ΄αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών», περίμεναν λογικά ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ήταν πιο διαβασμένος και, γιατί όχι, πιο γαλαντόμος σε εξαγγελίες.

Υποσχέθηκε αυτό που ήδη σχεδιάζει η κυβέρνηση!

Αντ΄αυτό όμως, αυτό που άκουσαν από το στόμα του, είναι ότι το νησί μας έχει ανάγκη από την»εκπόνηση ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου για την στήριξη των τοπικών κοινωνιών». Αυτό, όταν όλοι και όλες γνωρίζουν ότι ήδη η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την υλοποίηση του «Ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος του Β. Αιγαίου».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτείτε αποκλειστικά από πόρους του ΠΔΕ και του οποίου ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει. Να σημειώσουμε ότι το «Ειδικό αναπτυξιακό» είναι ένα πάγιο αίτημα των φορέων των νησιών, που για χρόνια (και επί κυβερνήσεων της ΝΔ) το διεκδικούσαν, αλλά αυτή που το κάνει πράξη είναι η -κατά τον Κ. Μητσοτάκη – «κυβέρνηση της καταστροφής» !

Ούτε πρωτοετής σπουδαστής ΙΕΚ!

Απογοητευμένοι σίγουρα θα έμειναν οι φορείς (η πλειοψηφία των οποίων πρόσκειται στη ΝΔ) αλλά και τα τοπικά στελέχη του κόμματος, από τις «επιδόσεις» του αρχηγού τους, όσον αφορά τον τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη.

Εδώ οι απαντήσεις που έδωσε «ο πρόεδρος» ήταν παρόμοιες με αυτές ενός …πρωτοετούς σπουδαστή, ιδιωτικού ΙΕΚ τουριστικής κατεύθυνσης!

«Άμεση επικοινωνία με τους  tour operators απευθείας σε υψηλό επίπεδο, ώστε να μπουν ξανά στο παιχνίδι Χίος και Λέσβος, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο παρά στο νότιο Αιγαίο. Επικοινωνία με τις μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας και επαφή με τις low cost εταιρίες και ειδικά με τη Ryanair, στο πρότυπο των Χανίων όπου το 2016 πέρασαν 1 εκ. νέοι επισκέπτες.» να ποιες είναι οι προτάσεις του κόμματος που φιλοδοξεί να κυβερνήσει την χώρα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας!

Το τελειωτικό χτύπημα!

Ομως το τελικό χτύπημα σίγουρα το πήραν με την υπόθεση του ΦΠΑ! Μια υπόθεση που τόσα είχαν επενδύσει όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο η ΝΔ, αλλά και όλοι οι τοπικοί φορείς, με μεγάλες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε όλα τα νησιά.

Ο Κ. Μητσοτάκης «δήλωσε επιφυλακτικός για τη διατήρησή του, επαναλαμβάνοντας όμως πως δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να παραταθεί το συγκεκριμένο μέτρο.»

Οποία  απογοητεύση! Τόσος αγώνας, τόσες προσδοκίες πήγαν τζάμπα. Ηρθε ο αρχηγός να υποσχεθεί αυτό που μέχρι τώρα έχει κάνει, δύο μάλιστα φορές, η κυβέρνηση της καταστροφής των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ !!

….

Σε προηγούμενο κείμενό μας, είχαμε αναρωτηθεί:

«Τι θα πει στου νησιώτες για τους νησιώτες ο Κ. Μητσοτάκης, όταν έλθει στη Λέσβο; Θα μιλήσει σίγουρα για το προσφυγικό, που είναι το αγαπημένο του θέμα, θα μιλήσει για την κυβέρνηση που καταστρέφει τον τόπο και την ανάγκη εκλογών, που μονότονα επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα, θα φωτογραφηθεί με τα γνωστά τοπικά στελέχη της ΝΔ, που είναι μες την αγωνία για το πότε θα ξαναπιάσουν τα προνόμια τους, θα μας χαιρετήσει και θα φύγει.»

Πέσαμε μέσα σε όλα! Ενα όμως δεν είχαμε προβλέψει. Το μέγεθος του μισανθρωπισμού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ότι το νησί μας θα ήταν η αφορμή για να τον εκδηλώσει. Το έκανε και αυτό με την δήλωσή του, ότι δεν «δεν μπήκα στον χώρο (σημ. στη Μόρια), διότι για να μπω έπρεπε να συνοδεύομαι με δύο διμοιρίες αστυνομικών «

Αν τελικά θα μείνει κάτι από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη, ήταν ακριβώς αυτή η δήλωση!