ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ο κ. Νίκος Παπαδημητρίου έφυγε από τη ζωή

Μυτιλήνη 18/010/2020

Αγαπημένος για όσους τον γνώρισαν. Ένας φλογερός ευπατρίδης και  διανοούμενος Λέσβιος. Ένας δοτικός άνθρωπος που μας συγκινούσε με το αδιάλειπτο ενδιαφέρον  του για τον τόπο του και τους ανθρώπους του. Για τα νέα παιδιά που βοηθούσε να σπουδάσουν, τους υποτρόφους του που τους κρατούσε ενωμένους και τους μεταλαμπάδευε αρχές και αξίες που είχαν να κάνουν με την αγάπη στον συνάνθρωπο, με την αγάπη στον τόπο του, στον πολιτισμό και στην ιστορία του. Το ίδρυμά του και το Μουσείο Ιακωβίδη αποτελούν απτά δείγματα της δημιουργικότητάς του και της προσφοράς του. 

Τα όνειρά του ήταν πολλά και μας μιλούσε γι’ αυτά με πάθος. Μου μιλούσε και μας μιλούσε ώρες ολόκληρες για το αρχαίο θέατρο  Μυτιλήνης και πως αυτό μπορεί να αναστηλωθεί και να αξιοποιηθεί.  Για τους σπουδαίους ανθρώπους που γέννησε αυτός ο τόπος από την αρχαιότητα ως σήμερα καθώς και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του νησιού και τους τρόπους που μπορούμε να τα αναδείξουμε. 

Ο κ. Νίκος, αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος τίμησε αυτόν  τον τόπο και αυτός ο τόπος θα πρέπει να τον τιμά και να τον θυμάται. 

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας κ. Νίκο. 

 

 

*Δάσκαλος – Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»