ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Ο Σύλλογος Παφλιωτών Αθήνας καταδικάζει τα «ανατριχιαστικά και απάνθρωπα επεισόδια» στη Θερμή Λέσβου

«Καλούμε τους κατοίκους των χωριών μας να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις ακροδεξιές ξενοφοβικές φωνές. Τα χωριά μας πάντα ήταν ανοιχτά στους ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες » τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Παφλιωτών Αθήνας. «Τα χωριά μας δέχονταν πρόσφυγες πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος στη Συρία, που δημιούργησε τις μεγάλες προσφυγικές ροές»

«Tην Κυριακή 1 Μαρτίου ομάδα πολιτών από την περιοχή της Θερμής απέκλεισαν το λιμάνι της Θερμής μη επιτρέποντας την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που οδηγήθηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος εκεί.

Στη βάρκα επέβαιναν περίπου 50 άτομα μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά. Προπηλακίστηκε η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, δημοσιογράφοι και φωτογράφοι ενώ ακούστηκαν και ύβρεις εναντίον της δημοτικής Συμβούλου Νίκης Τσιριγώτη.

Ο Σύλλογος Παφλιωτών Αθήνας (Πάμφιλα, Παναγιούδα, Μόρια, Αφάλωνας ,Θερμή) καταδικάζει τα ανατριχιαστικά και απάνθρωπα επεισόδια που μόνο ντροπή μπορούν να προκαλέσουν . Καταδικάζουμε απερίφραστα και το μπλόκο που δημιουργήθηκε έξω από το νεκροταφείο της Παναγιούδας για να εμποδιστούν τα λεωφορεία να μεταφέρουν τους νεοαφειχθέντες πρόσφυγες-μετανάστες στο κολαστήριο της Μόριας.

Οι « εξαγριώμένοι» συντοπίτες μας αντί να στρέφονται «εκ του ασφαλούς» εναντίον αδύναμων γυναικόπαιδων, ας στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση που υποσχέθηκε «φύλαξη συνόρων», αλλά ξαφνικά διαπιστώνει ότι τα σύνορα ( χερσαία και θαλάσσια ) δε μπορούν να φυλαχτούν.

Ας στραφούν ενάντια στην κυβέρνηση που συνεχίζει να εφαρμόζει την κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε –Τουρκίας που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε φυλακές ψυχών, καταδικάζοντας και τους κατοίκους σε υποβάθμιση της ζωής τους, όπως γίνεται στα νησιά της Λέσβου και της Χίου, των οποίων οι κάτοικοι δέχτηκαν πρόσφατα τη καταστολή των ΜΑΤ.

Aς στραφούν κατά των τοπικών παραγόντων που μιλούσαν για «αποσυμφόρηση» και τώρα προτείνουν νέα δομή στα Τοκμάκια.
Καλούμε τους κατοίκους των χωριών μας να καταδικάσουν και να απομονώσουν τις ακροδεξιές ξενοφοβικές φωνές. Τα χωριά μας πάντα ήταν ανοιχτά στους ξένους, μετανάστες και πρόσφυγες .Τα χωριά μας δέχονταν πρόσφυγες πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος στη Συρία, που δημιούργησε τις μεγάλες προσφυγικές ροές.

Οι συντοπίτες –μέλη του Συλλόγου της Αθήνας ξέρουμε ότι τα χωριά μας, κυρίως η Μόρια, έχουν δεχτεί τις μεγαλύτερες συνέπειες του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» ,

Ας μην όμως επιτρέψουμε σε μια μικρή, μισάνθρωπη ομάδα κατοίκων να εκθέτει πανελλαδικά το νησί μας.
Ας μην επιτρέψουμε να σηκώσουν κεφάλι αυτοί που ήταν κρυμμένοι στο αγώνα που έδωσε ο Λεσβιακός λαός ενάντια στην κυβερνητική καταστολή των ΜΑΤ και σήμερα προσπαθούν να διασπάσουν τον αγωνιζόμενο λαό του νησιού μας.
Ας ξαναβάλουμε μπροστά την αλληλεγγύη, για να μην νικήσει ο φόβος και το μίσος για τον άλλον, που πάντα οδηγεί σε σκοτεινές εποχές.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Να κλείσει η Μόρια.
Καμμιά νέα δομή στο νησί.
Να ακυρωθεί άμεσα η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας .Κατάργηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου.
Να ανοίξουν τα σύνορα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να προωθηθούν εκεί οι πρόσφυγες».