ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Ποιοι καταστρέψανε ότι καλό πήγε να γίνει στη Λέσβο και γιατί φοβούνται τον διάλογο;

Καταστρέφουν τον τόπο!” φωνάζουν οι λεγόμενοι φορείς (δείτε εδώ ποιοι είναι). “Δεν θα συζητήσουμε μαζί τους, δεν θα πάμε στο συνέδριο τους, είναι εναντίων της ανάπτυξης και του συμφέροντος του νησιού!” μας λένε! (διαβάστε εδώ για το “Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Β. Αιγαίου” που διοργανώνει η Ελληνική Κυβέρνηση με την Περίφερεια Β. Αιγαίου”

Ποιοι καταστρέψανε ότι καλό πήγε να γίνει στο νησί;

Ποιος κατέστρεψε και χρεοκόπησε την ΝΕΛ; Σίγουρα δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ομως όλοι αυτοί που την καταστρέψανε και την χρεοκοπήσαμε, είναι αυτοί που σήμερα κάνουν τους τιμητές της “ανάπτυξης του τόπου”

Ποιος χρεοκόπησε το Lesvoshop, με αποτέλεσμα δεκάδες παραγωγοί να πάθουν μεγάλη ζημιά; Σίγουρα δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ποιος χρεοκόπησε την Συνεταιριστική Τράπεζα με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να χάσουν τα χρήματα τους; Γνωστοί και μη εξαιρετέοι ένας – ένας. Στυλοβάτες των φορέων και σίγουρα όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ποιος χρεοκόπησε και κατέστρεψε την Ενωση Γεωργικών Συναιτερισμών ; Αυτοί που κάνουν τις δουλειές τους σε βάρος των αγροτών και σίγουρα όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ποιος φταίει για τα χάλια του τουρισμού της Λέσβου και για το ότι στη Λέσβο ερχόντουσαν (πριν από την προσφυγική κρίση) το πολύ 80 χιλιάδες ξένοι τουρίστες, όταν στην Ελλάδα έρχονται εκατομμύρια; Σίγουρα, όχι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Αυτοί που καθορίζουν τις τύχες του λεσβιακού τουρισμού είναι γνωστοί!

Τι κάνανε για όλα αυτά και κατά καιρούς οι “φορείς”; Τίποτα, ο ένας κάλυπτε τον άλλο και τώρα όλοι μαζί λένε ότι φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που “δεν τους ακούει!”

Δεν έχουν προτάσεις και φοβούνται, για αυτό δεν θέλουν να έλθουν στο συνέδριο

Τώρα, οι “φορείς” μας λένε ότι για την “υπανάπτυξη του νησιού φταίει το προσφυγικό και ο ΦΠΑ” και θέλουν να σαμποτάρουν το συνέδριο: “Δεν θα σας αφήσουμε να το κάνετέ” μας λένε!

Από το πρώτο περιφερειακό συνέδριο από την αρχή δηλαδή η ΝΔ, που είναι πίσω από τους φορείς, προσπάθησε να τα εμποδίσει αλλά δεν τα κατάφερε. Μέχρι τώρα, όπου έχουν γίνει έχουν τεράστια επιτυχία. Το ίδιο θα γίνει και εδώ!

Μετά την επίσκεψη του κλιμακίου των βουλευτών της ΝΔ, οι λεγόμενοι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, αποφάσισαν να “κάνουν κινητοποιήσεις” και καλούν σε απεργία την ημέρα που θα έλθει ο Τσιπρας και να μην παραστούν στο συνέδριο. Βασικά αίτημα “το προσφυγικό” και ο ΦΠΑ.

Για το προσφυγικό, οι δυσκολίες και οι πιέσεις που υπάρχουν στην τοπική μας κοινωνία είναι γνωστές, Δεν έχουμε κρύψει προβλήμματα ακόμα και ευθύνες, είμαστε σε συνεχή επαφή εδώ και καιρό με όλους τους τοπικούς φορείς, με τους κατοίκους της Μόριας, μιλάμε ανοιχτά μαζί τους, δεν έχουμε κρύψει ποτέ τίποτα απο την τοπική κοινωνία σχετικά με το προβλημμα. Επανειλημένα έχουμε πει, ότι για εμάς, υπάρχουν δύο απαράβατες αρχές: Δεν πνιγούμε τους ανθρώπους, δεν τους πετάμε στο δρόμο.Από κει και πέρα, είμαστε ανοιχτοί και συζητάμε τα πάντα!

Για τον ΦΠΑ: Γνωρίζουν όλοι αυτό που είπε ο Τσιπρας στο περιφερειακό συνέδριο στη Ρόδο: “αν ήμουν στην θέση σας θα ζήταγα και τα δύο: και μεταφορικό ισοδύναμο και ΦΠΑ”, που πάει να πεί ότι για εμάς το θέμα δεν κλείνει, εφόσον είναι και για όσο είναι “κοινοτικό κεκτημένο”, όταν γίνουμε “κανονική χώρα” δηλαδή μόλις βγούμε από το μνημόνιο ο ΦΠΑ είναι πάλι στο τραπέζι.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα: Οσον αφορά το νησί, τα τρία χρόνια διακυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε σύγκριση με πολλά προηγούμενα, είναι η μέρα με τη νύχτα! Μέσα σε αυτά τα τρία χρονιά, η κυβέρνηση έχει ρίξει τόσο χρήμα στο νησί, όσο δεν έριξαν όλοι μαζί οι άλλοι τα τελευταία (τουλάχιστον) δέκα χρόνια. Αυτά θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο συνέδριο. Μόνο τα χρήματα που έχει διαθέσει προς την περιφέρεια και τον δήμο τα τελευταία 3 χρόνια, θα ήταν ικανά να αναστρέψουν τις αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικού για πάρα πολλές φορές!

Αυτό είναι που φοβάται η ΝΔ και οι φορείς που την ακολουθούν. Δεν θέλουν τη σύγκριση και δεν θέλουν, πολύ περισσότερο, τις αποφάσεις που αναμένουμε να πάρει αυτό το συνέδριο και τις εξαγγελίες που θα γίνουν. Που θα είναι σημαντικές για την Λέσβο και σε επίπεδο υποδομών και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης! Σε όλους τους τομείς!

Το νησί μας πρέπει να πάει μπροστά!

Αυτό το συνέδριο θα είναι σημαντικό για το μέλλον του νησιού μας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί θα καθίσουν στο «ίδιο τραπέζι» με τους πολίτες, εκπροσώπους φορέων των πολιτών και συλλογικοτήτων, θα συζητήσουν και θα συναποφασίσουν για τα θέματα προτεραιότητας της επόμενης περιόδου.

Οι εργασίες του συνεδρίου, θα είναι ανοιχτές σε όλους και σε όλες, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις που θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας, θα συμφωνηθούν στο «μίνι» υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει στην πόλη μας το απόγευμα της 3ης Μαίου.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν σημαντικά θέματα για το νησί, όπως: Τι θα γίνει με την υγεία, αν θα κτισθεί νέο κτήριο για το ΕΚΑΒ κλπ. Θα κατασκευαστεί και πότε το μουσικό σχολείο; Τι θα γίνει με το δρόμο Καλλονής – Σιγρίου; Θα φτιαχτεί η νότια παράκαμψη; Ο δρόμος Καλλονή- Πέτρα; Πότε οι άνθρωποι θα φτιάξουν τα σπίτια τους στη Βρίσα; Τι θα γίνει με το δήμο; Πως θα μπορέσει να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας και οι μικρές επιχειρήσεις; Με ποιο τρόπο το ΣΕΠΕ θα ελέγχει τη μαύρη εργασία στην αγορά;

Ολα αυτά δεν θέλουν, οι φορείς, να συζητηθούν. Πολύ περισσότερο δεν θέλουν να μπει στην συζήτηση και η τοπική κοινωνία. Ζητάνε να είναι αυτοί και μόνο αυτοί που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς και όχι η τοπικοί κοινωνία. Ετσι έχουν μάθει τόσα χρόνια, αυτό θέλουν να κάνουν και τώρα.

Τους ξεπερνάμε! Τους αφήνουμε πίσω! Αν αυτοί δεν θέλουν, μπορούμε εμείς!

Εμείς έχουμε συμμάχους τον απλό κόσμο: Οσους εμπορους και ελεύθερους επαγγελματίες ανάσαναν με τον ΕΦΚΑ, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία τους. Τους αγροτες που επιτέλους παίρνουν τις επιδοτήσεις στην ώρα τους, που αποζημιόνονται για τις ζημιές μέσα σε μήνες και όχι σε χρόνια. Τους φτωχούς που έχουν εξασφλασίσει αξιοπρέπεια και, έστω και ένα μικρό εισόδημα! Τους ανασφάλιστους που δεν πληρώνουν πια για το νοσοκομείο, τους άνεργους που έχουν αρχίσει να βρίσκουν δουλειά!

Έχουμε ακόμα μαζί μας, τους ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και τους νέους, καινοτόμους και τίμιους επιχειρηματίες, με όλους αυτούς έχουμε επαφή και είναι σύμμαχοί μας. Αυτούς καλούμε στο συνέδριο, από αυτούς ζητάμε να πάρουν τον λόγο, να πουν τις προτάσεις τους, μαζί τους κάνουμε τα σχέδια μας για το μέλλον του νησιού!