ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Τόπος

Προς αξιοποίηση του ιστορικού «Καφέ Κρυστάλ» στην προκυμαία της Μυτιλήνης

Σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση του ιστορικού «Καφέ Κρυστάλ» στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ιδιοκτησίας σήμερα της Τράπεζας Πειραιώς, και τη λειτουργία του ως παραδοσιακού καφενείου- χώρου έκθεσης λεσβιακών προϊόντων, μορφωτικών εκδηλώσεων κ.λ.π, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη – Θεοδοσιάδη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του κ. Γιαννέλλη, ο Στ. Ηλιάδης, επικεφαλής του Δικτύου Νήσων Αιγαίου, Στ. Ελλάδας και Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου.
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στη χρήση του ως καφενείου, ως χώρου έκθεσης όλων των παραγωγικών κλάδων της Λέσβου και ιδιαίτερα του ούζου, σε συνδυασμό με την τοπική γαστρονομία, εκθεσιακού και πολιτιστικού χώρου κ.λ.π.
Συμφωνήθηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας την οποία θα οργανώσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου και αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου να μελετηθεί η πρόταση του Συνδέσμου Ποτοποιών – Αποσταγματοποιών Λέσβου για τη μελλοντική λειτουργία του καφενείου.
Όσον αφορά την Τράπεζα Πειραιώς, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής Πολιτικής, δηλώθηκε πως είναι διατεθειμένη να βοηθήσει, με κάθε τρόπο, στην προσπάθεια αυτή.