ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Προσφυγικό Λέσβος: Μετά τον Έβρο, προσγειώθηκαν και στην Λέσβο μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Identitäre Bewegung από την Γερμανία και την Αυστρία με σκοπό να ενωθούν με τα τάγματα εφόδου που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί.

Φωτογραφία Εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ

https://www.flash.gr/

Προσφυγικό Λέσβος: Οπως γράψαμε χθες μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Γερμανίας Identitäre Bewegung Deutscland (IBD) και της Αυστρίας  Identitäre Bewegung Österreich (IBÖ), ανέβασαν φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Twitter από τον Έβρο. Στις φωτογραφίες διακρίνονται οκτώ μέλη της οργάνωσης, τα οποία κρατούν σημαίες του «IB», καθώς και αυτές της Ελλάδας και της Αυστρίας και ένα πανό που γράφει «Απαγορεύεται. Δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας».

Σήμερα σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη Μυτιλήνη, προσγειώθηκαν και στην Λέσβο μέλη της οργάνωσης ώστε να ενωθούν με τα τάγματα εφόδου που έχουν συγκροτηθεί στο νησί, στοχεύοντας τους εργαζόμενους σε ΜΚΟ και αλληλέγγυους. Πριν από λίγο, η τοπική εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ανάρτησε πληροφορία κατά την οποία στην αγορά της πόλης έγινε συμπλοκή και τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης απομακρύνθηκαν βία.

Στο μεταξύ, κάτοικοι εμπόδισαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλοίο «Mare Liberum» να δέσει για τροφοδοσία στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το σωστικό σκάφος βρίσκεται στο στόχαστρο ακραίων στοιχείων καθώς αργά το βράδυ της Δευτέρας, στη σκάλα Λουτρών στη Λέσβο, άγνωστοι επιτέθηκαν και απείλησαν να κάψουν το αγκυροβολημένο «Mare Liberum». Το IB είναι ιδεολογικά κοντά στους skinhead που έχουν τον σύνθημα «η Γερμανία στους Γερμανούς». Η εξαιρετικά ακραία δεξιά ιδεολογία, αλλά ωραία συσκευασμένη για να γίνει κοινωνικά αποδεκτή, είναι αυτό που κάνει το ΙΒ τόσο επικίνδυνο. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η υπηρεσία συνταγματικής προστασίας κατατάσσει τώρα την ομάδα στον δεξιό εξτρεμισμό.

Ας σημειωθεί ότι μέσα στους «επισκέπτες» είναι και ο Mario Müller, που σύμφωνα με δημοσιεύματα είναι νεοναζί και επικεφαλής της «Kontrakultur Halle», μιας περιφερειακής ομάδας του «Identitarian Movement Germany». Πριν από τη μετάβασή του στη Σαξονία-Άνχαλτ, δραστηριοποιήθηκε στον οργανισμό νεολαίας NPD «Young National Democrats».