ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ο περιφερειακός ……. δάκος τρώει τη παραγωγή της Λέσβου και όχι μόνο

 

Πολλές εκπλήξεις έκρυβε απόψε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου. Με αρκετές εντάσεις  αφού η περιφερειακή αρχή ήρθε για μια ακόμη φορά χωρίς προετοιμασία και σχέδιο για πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν είτε στην επιβίωση μεγάλων ομάδων πολιτών όπως είναι οι εργαζόμενοι στα επαγγέλματα πολιτισμού και οι ελαιοπαραγωγοί είτε στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που αφορά όλους μας. Έτσι χωρίς σχέδιο πλεύσης κινείται το Βόρειο Αιγαίο στα χέρια της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη και με διάφορους τρόπους συμπλεόντων με αυτήν, αλλά και όσων προαναγγέλλουν ότι θα κατέβουν στην επόμενη στάση.

Θύμα της όλης κατάστασης φαίνεται να πέφτει και η φετινή  ελαιοσυγκομιδή της Λέσβου, σε μια ιδιαίτερη χρονιά που όλα φαίνονται να καταρρέουν και οι άνθρωποι στα νησιά μας δεν ξέρουν από πού να πιαστούν.

Έτσι ενώ σαν 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε ενταχθεί η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 2020 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, λάβαμε τη σχετική εισήγηση της υπηρεσίας που κατέληγε με την πρόταση για την αναγκαιότητα διενέργειας ενός ακόμα 8ήμερου ψεκασμού, έκπληκτοι ακούσαμε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Παν. Κουφέλο να μας ανακοινώνει ότι το θέμα αποσύρεται για το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η επίκληση εκ μέρους μας  της σοβαρότητας του θέματος, της επικαιρότητάς του, του κινδύνου μιας ακόμα χαμένης σοδειάς  δεν έπιασε.

Το θέμα αποσύρθηκε για την επόμενη συνεδρίαση. Δηλαδή; Ζήσε Μάη μου ή για να ακριβολογούμε ζήσε δάκε μου. Η Περιφερειακή Αρχή είναι μεγαλόψυχη και σου χαρίζει τη ζωή και τη σοδειά.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  καταγγείλαμε  τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση και θέσαμε την Περιφερειακή Αρχή προ των ευθυνών της απέναντι στους Λέσβιους ελαιοπαραγωγούς.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020