ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου: «Μένουμε όρθιοι… με αλληλεγγύη»

Σειρά διαδικτυακών συναντήσεων που θα οργανωθούν και από άλλες Νομαρχιακές Επιτροπές στην Επικράτεια, εγκαινίασε χθες το βράδυ ο τομέας αλληλεγγύης και πρόνοιας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η τηλεδιάσκεψη είχε θέμα «Μένουμε όρθιοι… με αλληλεγγύη» και στη διάρκεια της επισημάνθηκε από τη Θεανώ Φωτίου, επικεφαλής του τομέα πρόνοιας και αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ πως «η ενεργοποίηση των πολιτών στα πλαίσια κινημάτων αλληλεγγύης είναι αυτή που συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του δημοκρατικού ιστού και διαμορφώνει μια κοινωνία πιο αλληλέγγυα. Η ένδειξη της αλληλεγγύης είναι η ποιότητα της κοινωνίας και δίνει νόημα και περιεχόμενο στους δεσμούς της κοινωνίας».

Δεδομένης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού και την κυβερνητική πρακτική της Νέας Δημοκρατίας που καταρρίπτει μια προς μία τις κατακτήσεις πρόνοιας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε η ανάγκη ανάπτυξης ενός κοινωνικού διχτυού, την πρόνοιας που θα στοχεύει στην εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους. Ως μέρος μιας συνεπούς προσπάθειας καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού. «Χρέος τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, η μείωση των ανισοτήτων».

Επισημάνθηκε επίσης, ότι χρειάζονται υποστήριξη οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνικής αλυσίδας. Οι συμπολίτες μας που διαβιούν στα Ιδρύματα, αυτοί που εξαρτώνται από τα επιδόματα, οι ηλικιωμένοι, οι άστεγοι, οι άνθρωποι με αναπηρίες, τα παιδιά των ιδρυμάτων.

Οι τοποθετήσεις και οι ομιλίες των συμμετεχόντων γέννησαν ερωτήματα, ενώ οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν άνοιξαν νέους δρόμους διεκδικήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι

Θεανώ Φωτίου, Επικεφαλής του Τομέα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης» του ΣΥΡΙΖΑ

  • Μιχάλης Υδραίος, Εκπρόσωπος της «Αλληλεγγύης για όλους»
  • Γιάννης Μπουρνούς, Βουλευτής Νομού Λέσβου
  • Αντιλιάν Κοτζάϊ εκπρόσωπος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ
  • Αυτοδιοικητικοί Α και Β βαθμού

Επίσης πήραν μέρος οι συντονιστές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Λέσβου, της Λήμνου και της Χίου, οι υπεύθυνοι των τομέων αλληλεγγύης και πρόνοιας των Νομαρχιακών Επιτροπών καθώς και εκπρόσωποι των οργανώσεων του κόμματος στη Λέσβο.

Τον συντονισμό της τηλεδιάσκεψης είχε η Κατερίνα Βόλτσιου, υπεύθυνη του Τομέα αλληλεγγύης και πρόνοιας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και συντονίστρια της «Αλληλεγγύης για όλους» Λέσβου.