ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πρώτο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ Π. Σ. Ν. Ε. Λέσβου: Tο Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει για το  σχέδιο εμβολιασμού του νησιού και να πάψει να δημιουργεί μια ψευδή πραγματικότητα

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μετά το φιάσκο των 2.000.000 εμβολίων το μήνα που έγιναν 5000 με 8000 συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με την ετοιμότητα του επιτελικού κράτος των «αρίστων».

Στη Λέσβο έχουν σταλεί 215 + 70 δόσεις εμβολίων από την περασμένη εβδομάδα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης. Το Υπουργείο Υγείας όμως μας ενημερώνει επίσημα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τη Κυβέρνησης για 845 + 235 εμβολιασμούς για τη Λέσβο μέχρι και σήμερα Παρασκευή.

Ενώ η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση σκληρού lockdown η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί για να δημιουργήσει μια ψευδή πραγματικότητα για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Τον περασμένο Δεκέμβριο μιλούσε για 1018 εμβολιαστικά κέντρα και σήμερα έχουμε 114. Στη Λέσβο δε μόνο ένα!

Μέχρι στιγμής στη Λέσβο έχουν δηλώσει περισσότεροι από 500 υγειονομικοί την διαθεσιμότητα τους να εμβολιαστούν. Υγειονομικοί της πρώτης γραμμής δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εμβολιαστούν, καθώς δεν επαρκούν οι δόσεις. Ηλικιωμένοι συμπολίτες σε απομακρυσμένα χωριά της Λέσβου δεν έχουν πρόσβαση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού δεν υπάρχουν προσβάσιμα εμβολιαστικά κέντρα.

Η Λέσβος έχοντας πληγεί τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο από την πανδημία, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με την κατασκευή ψευδών ειδήσεων.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να ενημερώσει για την πραγματική εικόνα τους κατοίκους της Λέσβου για το  σχέδιο εμβολιασμού του νησιού.

Αναμένουμε απάντηση για τον αριθμό των εμβολιαστικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στο νησί, ώστε να καλύψουν με επάρκεια όλη την γεωγραφική κατανομή

Τέλος, απαιτούμε τον ΑΜΕΣΟ εμβολιασμό των υγειονομικών στη Λέσβο για τους οποίους για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει στην πράξη την «ευγνωμοσύνη» της για τον αγώνα που δίνουν.