ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Σχεδιάζουν να κάνουν την Χίο φυλακή αθώων ανθρώπων

“Η ΝΔ ,παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες ότι θα αδειάσουν τα νησιά από ανεπάρκεια ,καθυστερήσεις και καθόλου σχέδιο, έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση. Τα νησιά βουλιάζουν στην κυριολεξία και η απάντηση της σοβαρής ΝΔ είναι οι τεράστιες φυλακές στα νησιά”

Με προβληματισμό υποδέχονται στη Χίο τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την δημιουργία τεράστιου κέντρου-φυλακής χωρητικότητας 7.000, που όπως καταγγέλλει η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χίου «σε περιοχή που δεν ζει άνθρωπος ούτε χειμώνα μα ούτε καλοκαίρι, και η ένθερμη υποστήριξη της από τον κυβερνητικό βουλευτή, αγνοώντας την καθολική άρνηση της τοπικής κοινωνίας».

Επιπλέον σημειώνουν ότι οι εξαγελίες αυτές επιβεβαιώνουν την ανεπάρκεια, την έλλειψη σχεδίου και κυρίως την ανακολουθία των δηλώσεων του κ. Μηταράκη προεκλογικά και σήμερα.

«Η ΝΟΔΕ Χίου και ο βουλευτής της ΝΔ που θα έλυναν όλα τα θέματα της Χίου, θα έφερναν την ανάπτυξη το μόνο που σχεδιάζουν είναι να κάνουν την Χίο φυλακή αθώων ανθρώπων» σχολιάζουν με νόημα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΕ Χίου

“Η Επιλογή της κυβέρνησης για την δημιουργία τεράστιου κέντρου-φυλακής χωρητικότητας 7.000, στα νησιά μας και ειδικότερα στην Χίο σε περιοχή που δεν ζει άνθρωπος ούτε χειμώνα μα ούτε καλοκαίρι, και η ένθερμη υποστήριξη της από τον κυβερνητικό βουλευτή  ,αγνοώντας την καθολική άρνηση της τοπικής κοινωνίας, μας επιβεβαιώνουν την ανεπάρκεια, την έλλειψη σχεδίου και κυρίως την ανακολουθία των δηλώσεων του κ. Μηταράκη προεκλογικά και σήμερα.

Εμείς , απλά θα φρεσκάρουμε  λίγο την μνήμη του βουλευτή και Υφυπουργού Εργασίας αλλά και των συμπολιτών μας, σχετικά με τα  λεγόμενα του δημοσίως πριν και μετά τις εκλογές για το ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Προεκλογικά έλεγε ότι η Χίος: «Χρειάζεται ένα κυβερνητικό βουλευτή που να ανοίγει πόρτες και να διεκδικεί. Ο βουλευτής πρώτης γραμμής δεν έρχεται σε ρήξη, κατόπιν εορτής. Είναι εκεί όταν διαμορφώνεται η γραμμή του κόμματος και την επηρεάζει».

Παρουσίαζε επίσης  τον  πυλώνα  για  επίλυση του Μεταναστευτικού.«Εφαρμόζουμε: φύλαξη των συνόρων, κλειστή ΒΙΑΛ, γρήγορη εξέταση των διαδικασιών ασύλου, επαναπροωθήσεις στην Τουρκία όσων δε δικαιούνται προστασίας. Και φυσικά καμιά μόνιμη παραμονή στα ακριτικά νησιά»

Σε Μήνυμα του  στις 7 Ιουλίου έλεγε ότι Δεσμεύομαι: Να είμαι η ισχυρή φωνή της Χίου στην Αθήνα. Υπόσχομαι: Να παραμείνω δίπλα σας, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια.

Σε ομιλία του στο Χαλκειός δεσμεύτηκε για κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. σημειώνοντας παράλληλα ότι η Χίος ως ακριτικό νησί που βρίσκεται σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή πρέπει να είναι μόνο τόπος καταγραφής και όχι τόπος μόνιμης διαμονής προσφύγων και μεταναστών.

Από το βήμα της βουλής στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό, αναρωτιόταν: Γιατί υπάρχουν σήμερα στοιβαγμένοι χιλιάδες άνθρωποι, ενώ τα νησιά θα έπρεπε να είναι μόνο πύλες εισόδου βραχυχρόνιας παραμονής, καταγραφής και διαχωρισμού όσων δικαιούνται διεθνούς προστασίας με όσους δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας; ..

Επικρίνοντας τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Σάλτσμουργκ,μεταξύ άλλων έλεγε: Πρέπει να προστατεύσουμε τους δικούς μας πολίτες: προστασία της δημόσιας υγείας, προστασία της περιουσίας, δημόσια ασφάλεια.

Αυτό επιτυγχάνεται με φύλαξη συνόρων, γρήγορη εξέταση αιτημάτων ασύλου, διαδικασίες επαναπροώθησης όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, ταχεία αποσυμφόρηση και φυσικά καμιά μόνιμη παραμονή μεταναστών στα νησιά
Στην συζήτηση στην  ολομέλεια της προηγούμενης Βουλής του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό ως βουλευτής της αντιπολίτευσης ,είπε μεταξύ άλλων  Μέσα σε 3 χρόνια μετατρέψατε μερικά από τα πιο όμορφα νησιά μας σε φυλακές και αποθήκες ψυχών. Το σημερινό σας νομοσχέδιο δε λύνει τα προβλήματα και η Νέα Δημοκρατία το καταψηφίζει».

Όλα αυτά προεκλογικά όταν κυβερνούσε ο ιδεοληπτικός ΣΥΡΙΖΑ που προσκαλούσε τους πρόσφυγες  που από εμμονή δίχασε τις κοινωνίες και γι αυτούς τους λόγους στοχοποιήθηκε, συκοφαντήθηκε από την ΝΔ και τα στελέχη της τάζοντας ψέματα και δηλητηριάζοντας τις ψυχές των ανθρώπων.

Σήμερα μέσα σε 6 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ επήλθε η ολική μετάλλαξη. Η  ΝΔ ,παρά τις προεκλογικές μεγαλοστομίες ότι θα αδειάσουν τα νησιά από ανεπάρκεια ,καθυστερήσεις και καθόλου σχέδιο, έχει δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση. Τα νησιά βουλιάζουν στην κυριολεξία και η απάντηση της σοβαρής ΝΔ είναι οι τεράστιες φυλακές στα νησιά.

Κανονικά σύμφωνα με τα προεκλογικά ταξίματα του κ.βουλευτή θα περίμενε όλη η χιακή κοινωνία να ορθώσει ανάστημα, να ανοίξει πόρτες και να μεταφέρει στην κυβέρνηση την καθολική άρνηση των Χιωτών για δημιουργία κλειστού κέντρου. Άλλωστε αυτά υποσχόταν για να τον ψηφίσουν.

Αντί αυτών μαζί με την κυβέρνηση στέκονται απέναντι στην τοπική κοινωνία, την οποία αγνοούν .Δηλώνει ακόμη ότι θα το κάνει μόνος του, ικανοποιώντας  έτσι  την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης.

Στο ίδιο βέβαια μοτίβο του ταξίματος και για να χρυσώσει το χάπι ή να αγγίξει ευαίσθητες πλευρές των κατοίκων, υπόσχεται τις δικαστικές φυλακές ότι  δεν θα γίνονται αντιληπτοί οι μετανάστες, έωλα αντισταθμιστικά, μέχρι και περιφερειακούς δρόμους,

Ο Κ.Μηταράκης ακολουθεί κατά γράμμα τις επιλογές της κυβέρνησης ,κάνει τα εντελώς αντίθετα από ότι έλεγε όταν γύριζε και διατυμπάνιζε καμιά μόνιμη παραμονή στα ακριτικά νησιά. Ο προεκλογικός αυτοπαρουσιαζόμενος διεκδικητής και μεταφορέας των τοπικών απαιτήσεων μεταμορφώθηκε στον πιο πρόθυμο και περιφρονητή των Χιωτών.

Η ΝΟΔΕ Χίου και ο βουλευτής της ΝΔ που θα έλυναν όλα τα θέματα της Χίου, θα έφερναν την ανάπτυξη το μόνο που σχεδιάζουν είναι να κάνουν την Χίο φυλακή αθώων ανθρώπων.

Η Χιακή κοινωνία ας βγάλει τα συμπεράσματα της”.