ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Αποκάλυψη της «Εφ.Συν.»: «Μη χαριστείτε στον Τσίπρα για τις συντάξεις»

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.», στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες και Βερολίνο με τη Γερμανίδα καγκελάριο και τον υπουργό Οικονομικών,ο Κυρ. Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων για τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς, ο πρόεδρος της ΝΔ τον προέτρεψε να μη διανοηθεί να «χαριστεί» στην ελληνική κυβέρνηση ή να κάνει τα «στραβά μάτια» για τη μη υλοποίηση των περικοπών αυτών.

Φέρεται, δε, να τον προειδοποίησε να μην «υποκύψει», διότι θα τον εκθέσει τόσο στην ομογάλακτή του, καγκελάριο Μέρκελ, όσο και δημόσια (!)…

Οπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Εφ.Συν.», ο αρχηγός της Ν.Δ., στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την περασμένη Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, είχε, κατόπιν αιήματός του, συνομιλία με την κ.  Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια του σύντομου τετ α τετ, σε παρόμοιο πνεύμα, ο κ. Μητσοτάκης της μετέφερε την ανησυχία του από πληροφορίες και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τα οποία αναφέρονται σε «συναλλαγή και εξυπηρετήσεις της γερμανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα».

Απαντώντας η κ Μέρκελ φέρεται να τόνισε ενοχλημένη ότι η ίδια δεν συναλλάσσεται με κανέναν και η σχέση που διατηρεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του είναι σχέση αρχών και εντιμότητα ενώ συμπλήρωσε δε ότι το ζήτημα που καίει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν την αφορά, αφού για αυτό θα αποφασίσουν οι θεσμοί. «Μετά από τα παραπάνω τίθεται εύλογα το ερώτημα αν στη Ν.Δ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι στις επαφές τους στο εξωτερικό φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας» επισημαίνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική η εικόνα του Μητσοτάκη

Την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Η σημερινή αποκάλυψη της “Εφημερίδας των συντακτών” σχετικά με τα παρακάλια Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς για να μειωθούν οι συντάξεις, δείχνει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αρχηγός της Ν.Δ. Δεν περιμέναμε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας και υπονόμευσης των συμφερόντων της χώρας. Είναι πραγματικά ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθλιότητες αυτές εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς»

Την πρωτοφανή υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter: