ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Δήμαρχε τι λες εσύ; Ενώ τα χρήματα για τα σχολεία βρίσκονται στα ταμεία του δήμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραπληροφορεί!

Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μας για τα χρήματα των σχολίων, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Μόλις εχτές, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατσαβέλης Παναγιώτης, διαβεβαίωνε, μπροστά στα μέλη της σχολικής επιτροπής, την διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη, ότι «Αφού δεν μας τα έχουν στείλει τα λεφτά (από την κυβέρνηση) που να τα βρω να τα δώσω;».

Με βάση όμως την απόφαση που επισυνάπτουμε στο προηγούμενο κείμενο μας, η απόφαση για την επιμερισμό της 4ης δόσης των ΚΑΠ που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων έχει εκδοθεί από τις 10 Νοεμβρίου.

Ομως, αυτό είναι το λιγότερο! Τα χρήματα, βρίσκονται στα ταμεία του Δήμου, από το τέλος Νοεμβρίου!

Δεν το ήξερε αυτό ο κ. Κατσαβέλης; Παραπληροφορεί, προκείμενου να κρατάει τα χρήματα αυτά που προορίζονται για τις ανάγκες των σχολείων στα ταμεία του δήμου; Γίνεται κάτι άλλο;

Ο δήμαρχος Λέσβου τι λέει για όλα αυτά;

 

Update: Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατσαβέλης Παναγιώτης

ΠΡΟΣ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ «ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ»

Μυτιλήνη 1 / 2 / 2018

Σχετικά με την ανάρτηση για την 4η δόση των ΚΑΠ που προορίζονται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, θα ήθελα να διευκρινίσω τα παρακάτω:

Η 4η δόση των λειτουργικών εξόδων  για τα σχολεία της Λέσβου, δεν έχει πιστωθεί ακόμη στις σχολικές επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου. Μετά την  σχετική ενημέρωση από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου, και αφού διευθετηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα γίνουν άμεσα η εκταμίευση των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές που στη συνέχεια θα τα κατανείμουν στις σχολικές μονάδες του νησιού μας.

Σε ο,τι αφορά τους ισχυρισμούς της κας Χιωτέλλη, θέλω να δηλώσω ότι ουδέποτε ανέφερα ότι τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, αντίθετα απάντησα όσα ακριβώς αναφέρονται πιο πάνω.

Παναγιώτης Κατσαβέλλης

 

…και μια διευκρίνηση από τα ΜΠΛΟΚΙΑ
Οντως ο κ. Κατσαβέλλης, ποτέ δεν είπε ότι «τα χρήματα βρίσκονται στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων» όπως εσφαλμένα γράψαμε αρχικά.

Αυτό που είπε ήταν ««Αφού δεν μας τα έχουν στείλει τα λεφτά (από την κυβέρνηση) που να τα βρω να τα δώσω;»