ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Διχάζουν τη Λέσβο για μια χαμένη υπόθεση, να γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός

Στη Λέσβο, οι λεγόμενοι “επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς”, πολλοί από τους οποίους είναι και “θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας”, αλλά που ουσιαστικά ενεργούν σαν υποχείρια της Ν.Δ, αφού συσκέφθηκαν αποφάσισαν ότι για δεκαετίες ολόκληρες, η ανάπτυξη “έτρεχε από τα μπατζάκια μας”. Σε αυτή την συνεχή αναπτυξιακή πορεία των περασμένων δεκαετιών, “το προσφυγικό” έκανε μεγάλη ζημιά, ενώ η ενδεχόμενη κατάργηση του ΦΠΑ, θα κάνει ακόμα μεγαλύτερη.

Ολοι μάλιστα οι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν ότι ειδικά αυτό το τελευταίο, δηλαδή τον μειωμένο ΦΠΑ που ισχύει και δεκαετίες, οι καταναλωτές της Λέσβου, πότε δεν τον είδαν στην πραγματικότητα, γιατί το πιο πλούσιο τμήμα των μελών των λεγόμενων “επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων” είχε φροντίσει να τον φοράει (τον ΦΠΑ) σαν καπέλο, δύο και τρεις φορές στους πολίτες.

Οι διοικήσεις των λεγόμενων “επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων” που όλες τους πρόσκεινται στο κόμμα της Ν.Δ και κάποιες του “παλιού ΠΑΣΟΚ”, εκπροσωπούν μόνο τα συμφέροντα των πλουσιοτέρων τμημάτων των επαγγελματιών, των εμπόρων και των επιστημών του νησιού μας. Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Εμπορικός Σύλλογός Μυτιλήνης, δεν αφορά τους επαγγελματίες της Χρυσομαλούσας ή του Συνοικισμού, αλλά κυρίως του κέντρου.

Ολοι μας στο νησί γνωρίζουμε ότι τα πιο πλούσια κομμάτια των τοπικών επιχειρηματιών, με το προσφυγικό έγιναν ακόμα πλουσιότερα.  Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι, κάνουν ότι τάχα μου νοιάζονται. Υπάρχουν άπειρα τέτοια παραδείγματα. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, που πολλοί από αυτούς, εν’ μέσω κρίσης είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται, αποφάσισαν (χωρίς καν να ρωτήσουν τα μέλη τους) ότι πρέπει να απόσχουν από τις διαδικασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου που οργανώνει η Ελληνική Κυβέρνηση και η Περιφέρεια και οργανώνουν εκδηλώσεις κατσαρόλας.

Υπακούοντας στην κομματική γραμμή της Ν.Δ. -“δεν θα σας αφήσουμε να κάνετέ το συνέδριο”- όχι μόνο απαξιώνουν ακόμα περισσότερο τους ίδιους τους φορείς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν στα μάτια των μελών τους αλλά και των πολιτών, αλλά σε αυτή την κρίσημη στιγμή για το νησί, θέλουν να διχάσουν την τοπική μας κοινωνία.

Ολα αυτά για μια “χαμένη υπόθεση”, γιατί θέλουν να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, που όμως όπως όλοι και όλες ξέρουν, δεν …πρόκειται να γίνει