ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

Θα αυτονομηθεί από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου;

tainies_ekloges_06b

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, έτοιμος να αυτονομηθεί από την κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Αυτό είναι το αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει από όλες τις κινήσεις του τελευταίου διαστήματος του κόμματος στη Λέσβο, τα στελέχη του οποίου φαίνεται να είναι αποφασισμένα να άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Εξακριβωμένες πληροφορίες, που δεν δέχονται καμία διάψευση, αναφέρουν ότι κορυφαία τοπικά στελέχη του, έχουν έλθει ήδη σε επαφή με τοπικό βουλευτή κόμματος της αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε διατελέσει και υπουργός στο παρελθόν και τον έχουν διαβεβαίωση ότι «αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο» και ότι είναι έτοιμα να συνταχτούν μαζί του, στην μάχη που ο τελευταίος έχει ξεκινήσει κατά της κομματοκρατίας που η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει καθεστώς στο νησί μας.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν, ότι σε αυτά τα πλαίσια κινούνται, τόσο η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, σχετικά με την «υπόθεση χειροπέδες», ( άλλωστε ο πρώην υπουργός είναι γνωστός για την ευαισθησία του στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών) αλλά και η πρόσφατη συνάντηση του τοπικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλη με τον διευθυντή του ΙΚΑ, αλλά και η ερώτηση που συνυπέγραψε με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της τροφοδοσίας των hot spots.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι πρόσφατα κορυφαία στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, εθεάθησαν να συζητούν, υπό το φως χαμηλού φωτισμού σε γνωστό «στέκι» της προκυμαίας με κορυφαίο στέλεχος του αγροτικού χώρου, προερχόμενο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάρτυρες της συζήτησης μας διαβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν φράσεις όπως «έχεις δίκιο, αυτός (εννοούσαν ο υπουργός Αποστόλου) πρέπει να φύγει, γιατί οι αγρότες μας έχουν χάσει τα πάντα».

Τέλος, οι πληροφορίες μας λένε ότι αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει και μεταξύ κορυφαίων στελεχών των δύο κομμάτων, στις οποίες συμμετείχαν και στελέχη μικρότερων κομμάτων που παλαιότερα έπαιζαν (αυτά τα κόμματα) σημαντικό ρόλο στη χώρα. Αυτές οι συναντήσεις είχαν σαν αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου «να αποδομηθεί», όπως χαρακτηριστικά είπαν, όσο το δυνατό πιο γρήγορα ο Τσίπρας και η κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε, να αξιοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι καλές σχέσεις που έχουν τα στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης με τα τοπικά ΜΜΕ.