ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

«Θα φάνε μια επικουρική»; Α..πα..πα..πά!

stin-paraxeni-chora-ichan-ena-psichotiko-episodio-diladi-den-ichan-epafi-me-tin-pragmatikotita

Εντάξει είπαμε: Αυτογκόλ με την «ενημέρωση» για την πληρωμή των επικουρικών, αλλά από αυτό μέχρι να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έτσι η κυβέρνηση θα «φάει μια επικουρική από τους συνταξιούχους με το κόλπο της αλλαγής στην ημερομηνία πληρωμής» είναι η νύχτα με τη μέρα! Και το χειρότερο είναι να υπάρχουν κάποιοι/ κάποιες που αυτά τα πιστεύουν!

Που στηρίζεται αυτός ο μύθος; Να τι λένε και μάλιστα με παραδείγματα:

Μέχρι και τον Μάιο οι συντάξεις προπληρώνονταν. Ετσι στις 27 Μαΐου είχαν πληρωθεί από την αρχή του έτους συνολικά 5 επικουρικές. Αν η επόμενη πληρωμή γινόταν στις 28-29 Ιουνίου, οι συνταξιούχοι θα είχαν πάρει από αρχή έτους 6 επικουρικές.

Με την αλλαγή που έγινε οι συνταξιούχοι πήραν μέχρι τέλος Μαΐου 5 επικουρικές από αρχή έτους και την 6η επικουρική αντί να την πάρουν στα τέλη Ιουνίου, θα την πληρωθούν στις αρχές Ιουλίου (Δευτέρα 4 του μηνός).

Ενώ δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο έχουν περάσει 6 μήνες, οι συνταξιούχοι έχουν πάρει συνολικά 5 επικουρικές.

Ενας δικαιούχος επικουρικής 200 ευρώ θα φτάσει στο τέλος Δεκεμβρίου να έχει 11 πληρωμές, ήτοι να έχει πάρει 2.200 ευρώ, ενώ αν δεν άλλαζε η ημερομηνία θα είχε 12 πληρωμές, ήτοι 2.400 ευρώ.

Τι δεν υπολογίζουν οι κατασκευαστές αυτών των μύθων προκειμένου να κάνουν το 12…11; Οτι πολύ απλά την επικουρική του Ιανουαρίου (του 2016) οι συνταξιούχοι την πήραν τον …Δεκέμβρη του 2015, από τη στιγμή που αυτή προκαταβάλλεταιΗ μόνο διαφορά πια θα είναι ότι αυτή η προκαταβολή αντί να γίνεται στο τέλος του προηγούμενου μήνα, θα γίνεται στην αρχή του (κάθε φορά) τρέχοντος μηνός!

Είπαμε: «Λέγε – λέγε όλο και κάτι θα μείνει» αλλά μη ξεχνάμε ότι στο τέλος «το πολύ το Κύριε ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς»!