ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Κατόπιν ενεργειών τους” προσλήψεις στην κοινωφελή;

whisper

“Κατόπιν ενεργειών τους” διαβεβαιώνουν διάφοροι παράγοντες του τοπικού παλαιοκοματισμού και των τοπικών παραγόντων, άνεργους οι οποίοι προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα “κοινωφελούς εργασίας” στο hot spot της Μόριας ή στον δήμο, ότι μπορέσουν να βρουν μια, έστω και προσωρινή, δουλειά!

Ναι, καλά διαβάσατε, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει! Και αυτή δεν είναι μια καταγγελία που μας έχει έλθει μόνο από μια περιοχή!

Βρίσκουν δηλαδή, οι αθεόφοβοι, ανθρώπους που είχαν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις να μπουν στο πρόγραμμα, τους κλείνουν το μάτι και τους λένε…”εγώ σε έβαλα στη δουλειά”!

Πατάνε βέβαια και στο γεγονός, ότι αρκετοί άνεργοι συμπολίτες μας, μέσα στην απελπισία τους, πριν ή αφού έκαναν την αίτηση για το πρόγραμμα, τους επισκέφθηκαν και τους ζήτησαν …”να μεσολαβήσουν”. Σαν απόδειξη δεν αυτής της “παρέμβασής” τους βάζουν και το “βλέπεις ότι δεν πήραν τους συριζαίους στο πρόγραμμα”!

Να το ξαναπούμε ακόμα μια φορά: Οι διαδικασίες προσλήψεων στα διάφορα προγράμματα, όπως είναι της κοινωφελούς εργασίας, που γίνονται και ελέγχονται από τον ΟΑΕΔ, τώρα πια, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ούτε την ελάχιστη παρέμβαση!

Είναι μια διαδικασία εντελώς αδιάβλητη, όπου ο ίδιος ο άνεργος καταχωρεί τα στοιχεία του στην σχετική αίτηση και μέχρι την αξιολόγηση και το τελικό αποτέλεσμα, δεν παρεμβαίνει, ούτε μπορεί να παρέμβει ανθρώπινο χέρι!

Μην ακούτε λοιπόν τους διάφορους πολιτικάντιδες ή τοπικούς παραγοντίσκους, που θέλουν να πλατσικολογήσουν πάνω στην αγωνία των ανθρώπων!