ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

“Μέχρι να πάρουν το δελτίο στο χέρι… αναμένουμε…”

Σαν μια άμεση στήριξη, όχι μόνο των σεισμόπληκτων αλλά συνολικά των κατοίκων του νησιού η Θ. Φωτίου ανακοίνωσε μια σημαντική πρωτοβουλία: 6.500 αγρότες και γενικά ασφαλισμένοι του ΟΓΑ από το νησί, με προτεραιότητα αυτοί που είναι σεισμόπληκτοι θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν 10 μέρες δωρεάν διακοπές σε τουριστικές μονάδες του νησιού.

Επιπλέον για την συγκεκριμένη εξαγγελία, έχει ήδη εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και έχουν ορισθεί οι προϋποθέσεις και οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, τόσο των ενδιαφερομένων αγροτών και άλλων ασφαλισμένων του ΟΓΑ, όσο και επιχειρηματιών του τουρισμού που θέλουν να διαθέσουν δωμάτια για αυτό τον σκοπό. Στην εγκύκλιο αναφέρονται επιπλέον και τα ποσά, ανά κατηγορία δωματίου που θα δίνονται από το πρόγραμμα. (περισσότερα εδώ)https://mplokia.gr/?p=17535

Αρα λοιπόν δεν έχουμε να κάνουμε με μια αόριστη εξαγγελία που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε σκέψεις του τύπου “κάτσε να δούμε αν θα γίνει”. Έχουμε να κάνουμε με πολύ συγκεκριμένα πράγματα, προθεσμίες, ποσά κλπ. Πάει να πει πώς μόνο αν είναι κακοπροαίρετος κάποιος θα έμπαινε στον κόπο να προσπαθήσει να αποδομήσει αυτή την πολύ συγκεκριμένη εξαγγελία.

Γιατί τα γράφουμε όλα τα παραπάνω; Γιατί πολύ απλά ένα νέο “φρούτο” που το τελευταίο διάστημα αρχίζει να ευδοκιμεί στο νησί μας, είναι αυτό της απόδομησης μιας προσπάθειάς (συνήθως κυβερνητικής), πριν ακόμα αυτή ξεκινήσει: “Μέχρι να πάρουν το δελτίο στο χέρι… αναμένουμε…” σχολιάζει καθημερινή εφημερίδα τις εξαγγελίες Φωτίου.

Η υλοποίηση αυτής της, πολύ συγκεκριμένης εξαγγελίας έχει προϋποθέσεις που δεν εξαρτιούνται από την κυβέρνηση και από την Θ. Φωτίου. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένου πρέπει να γίνουν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, πράγμα το οποίο είναι απολύτως λογικό.

Το “αν θα πάρει κάποιος το δελτίο στο χέρι” εξαρτάται από το αν αυτός, ο κάποιος, κάνει αίτηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Αν δεν κάνει, απλά δεν θα πάρει τίποτα.

Αυτή η απλή αλήθεια δεν ισχύει μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ισχύει, σχεδόν, σε όλα, για αυτό καλό είναι να μην δίνουμε βάση σε όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά την αποδόμηση της κυβέρνησης, σπέρνοντας την αμφιβολία στον κόσμο. Γιατί μπορεί, αν κάποιος δώσει βάση στους επαγγελματίες …αποδομηστές, στην συγκεκριμένη περίπτωση να χάσει 10 μέρες δωρεάν διακοπών, σε άλλες περιπτώσεις όμως, μπορεί να χάσει πολλά περισσότερα…